Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 23 november 2010

Yakov Kreizberg zegt decemberconcerten af

Yakov Kreizberg heeft het Nederlands Philharmonisch Orkest I Nederlands Kamerorkest laten weten dat hij de twee concertproducties in december moet annuleren: "I have to withdraw from the concerts in December in order to rest and continue my successful recovery. I am very much looking forward to the concerts during the rest of the season".

Het Nederlands Philharmonisch Orkest I Nederlands Kamerorkest betreurt de gezondheidssituatie van de chef-dirigent zeer en wenst hem veel sterkte tijdens zijn herstel.

Voor de Mahler/Dvorak productie op 12 en 13 december heeft zich Ion Marin bereid gevonden om in te vallen. Deze in Zwitserland gevestigde dirigent is een graag gezien gast bij orkesten als de Berliner Philharmoniker, Staatskappelle Dresden en Münchener Philharmoniker. Voor het Feestprogramma op 18 en 20 december is is op dit moment nog geen vervanger gevonden.

Het Feestconcert op 18 en 20 december zal gedirigeerd worden door Marc Soustrot, bekend van zijn uitvoeringen bij de operahuizen van Madrid, Frankfurt en Oslo en zijn optredens met het Rotterdam Philharmonisch Orkest en de Bamberger Symphoniker.

*******