ROVER: niet treuzelen met goedkopere tram op Zuidtangent


HAARLEM, 20101123 -- Noord-Holland moet niet treuzelen met het laten rijden van een tram op de Zuidtangent, die door overvolle bussen en overlast ten onder dreigt te gaan. Dat schrijft ROVER in een brief aan de provincie.

De Zuidtangent gaat namelijk aan zijn succes ten onder: bussen zitten overvol, klonteren samen, en Haarlem centrum en diverse kruisingen kunnen het toegenomen aantal bussen en auto's niet verwerken. Bovendien wil Haarlem-Noord geen Zuidtangentbaan.

ROVER wil een C1000 tram, zonder fratsen, dat scheelt in de kosten. Zo is voorlopig een 260 miljoen kostende Spaarnetunnel niet nodig, maar kan voorlopig volstaan worden met een trambrug naast de huidige Verfroller-brug.

Actie is vereist om de Zuidtangent niet aan zijn succes tenonder te laten gaan.", schrijft Leon Tebbens in de brief aan de provincie. "Nu nog langere bussen laten rijden is geen optie: de overlast in de stad blijft, en binnen een paar jaar zitten de langere bussen weer stampvol. Het duurt 10 jaar voor er een tram kan rijden. Begin NU alvast met de voorbereidingen, dat hoeft niet veel te kosten, zodat ie over 10 jaar rijdt."

Het complete persbericht en de brief leest u hier: haarlem.roverlokaal.nl/site/wat-doen-wij-mainmenu-29/ruim-baan-mainmenu-44/68-niet-treuzelen-met-tram-onmiddellijk-ingrijpen-bij-zuidtangent.html

Ingezonden persbericht