Vermogensbeheerders in spijkerbroek


Nieuwe website wil beleggingsfondsen voor iedereen toegankelijk maken

DEN HAAG, 20101123 -- Met de spaarrentes is het momenteel treurig gesteld. Zo treurig zelfs, dat er na inflatiecorrectie en vermogensrendementsheffing nauwelijks iets aan `parkeren' te verdienen valt. De vraag is dus wat `we' met onze zo zorgvuldig opgebouwde financiële reserves aanmoeten. De gang naar de beurs lijkt een logische, maar risicovolle keuze. En lang niet iedereen heeft de tijd en kennis om serieus in de aandelenmarkten te duiken. Bovendien is professioneel advies vaak duur of zelfs onbereikbaar, omdat alleen mensen met een substantieel vermogen welkom zijn. Toch maar een spaarrekening? Volgens Arnout Noppen, initiatiefnemer van www.vermogensbeheer-aandeel.nl is er wel degelijk een aantrekkelijk alternatief.

Arnout Noppen: "Wereldwijd zijn er ruim 65.000 beleggingsfondsen actief, variërend van fondsen die uitsluitend in Nederlandse aandelen beleggen tot organisaties die in het volledige beleggingsspectrum - van obligaties tot vastgoed - investeren. En veel van die fondsen boeken uitstekende resultaten, ook in de huidige marktomstandigheden."

"Rendementen van 20, 30 of zelfs 40% zijn geen uitzondering. Het probleem is alleen dat veel particuliere beleggers niet weten waar te beginnen. Het was tot nu toe echt het speelterrein van geïnstitutionaliseerde vermogensbeheerders. Maar daar breng ik graag verandering in, want de fondsen bieden iedereen grote kansen."

Objectief advies voor nog geen 50 euro per jaar

"De keuze is enorm, je kunt een goede portefeuillespreiding realiseren en de fondsen worden uiterst professioneel beheerd. Bovendien kun je al voor heel weinig geld - dan heb je het echt over tientjeswerk - deelnemen. De vraag is natuurlijk wel in welk fonds je moet stappen. Onze nieuwsbrief geeft daar het antwoord op. We monitoren en analyseren de prestaties van de fondsen constant, inclusief het risicoprofiel. Iedere maand worden vijftien fondsen - drie per risicocategorie - geselecteerd die best-in-class prestaties boeken. Onze klanten ontvangen die tips als digitale nieuwsbrief en kunnen dus direct een keuze maken die bij hen past." En de kosten? "Een jaarabonnement kost ¤ 47,50. Daar hoef je dus geen driedelig pak voor aan te schaffen en zelfs niet voor naar de bank. Overigens is dat een ander voordeel van onze aanpak: we zijn volkomen onafhankelijk en adviseren letterlijk 100% objectief."