Avelon en QBC Business Consultants sluiten samenwerkingsovereenkomst


'S-HERTOGENBOSCH, 20101123 -- Avelon en QBusiness Consultants maken bekend na eerdere succesvolle gezamenlijke trajecten een partnership te zijn aangegaan. Avelon is SAP Special Expertise Partner en specialist op het gebied van procesoptimalisatie binnen SAP. QBC Business Consultants (verder te noemen QBC) is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van Business Consultancy/Value Management en SAP projectmanagement & implementaties. Het doel van de samenwerking is het bundelen van de kracht van beide expertisegebieden, waardoor nog beter ingespeeld kan worden op de behoeften bij klanten en projecten, dit alles om de klant nog beter te kunnen bedienen.

De uitstekende samenwerking stelt ons in staat beter in te spelen op de behoeften bij onze klanten. Zaken als business consultancy, veranderingsmanagement en techniek worden vaak gecombineerd om tot een succesvolle oplossing te komen. Een combinatie van de expertisegebieden kan grote meerwaarde betekenen voor de klanten van zowel Avelon en QBC.
Peter Stoffels, Manager bij QBC: "Value Management wordt steeds belangrijker voor zowel green field implementaties als de doorontwikkeling van bestaande applicatie-architecturen. Toepassing van `nieuwe' SAP technologieën helpen om de eisen vanuit het procesontwerp leidend te laten zijn. Wij geloven dat door de samenwerking onze beloften aan onze klanten nog beter kunnen realiseren."

Sander van der Wijngaart, Manager bij Avelon: "Wij zijn er van overtuigd dat wij onze klanten een breder palet aan diensten kunnen aanbieden door deze samenwerking. Daarnaast zal het delen van kennis en ervaring van nut zijn bij toekomstige projecten waardoor we onze gezamenlijke meerwaarde verder inhoud kunnen geven. Avelon viert dit jaar haar 10-jarig jubileum, met dit partnership is dit dus extra feestelijk."

Over Avelon
Avelon B.V. richt zich volledig op procesoptimalisatie door de inzet van onder andere SAP Workflow. SAP Workflow is een succesvol hulpmiddel bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen, doordat op eenvoudige wijze complexe bedrijfsprocessen zijn te modelleren. Op basis van ervaring en `best practices' heeft Avelon oplossingen ontwikkeld waardoor snelle implementaties mogelijk zijn. Naast SAP Workflow richt Avelon zich ook op zaken als SAP DMS, SAP Folders Management (voorheen bekend als SAP Records Management), Adobe Interactieve Formulieren, SAP Invoice Management (SIM), SAP NetWeaver BPM en Scanning / OCR.

De consultants van Avelon beschikken allen over grondige kennis van de technische architectuur. Daarnaast hebben zij ook de noodzakelijke proceskennis opgebouwd en ervaringen opgedaan met verandertrajecten. Juist deze combinatie van kennis en vaardigheden maakt de werkwijze van Avelon succesvol. Daarnaast is het succes mede te danken aan samenwerkingsverbanden, waaronder die met SAP en QBC.


Over QBC
QBC is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van SAP programma- en project- management en business consultancy.
QBC's expertise ligt op het gebied van:
- SAP programma- en projectmanagement
- SAP architectuuronderzoeken
- Optimaliseren van processen
- Business consultancy
- Integratiemanagement in SAP projecten

SAP projecten zijn complexe veranderprojecten met een flinke ICT component. QBC's ervaring heeft geleerd dat het succesvol realiseren van deze projecten een vak op zichzelf is. Om hierin succesvol te zijn is diepgaande kennis van de mogelijkheden van SAP, kennis van de business processen bij de klant en diepgaande projectmanagement ervaring vereist. Vanzelfsprekend beschikken alle projectmanagers en consultants van QBC hierover.
Naast een samenwerking met Avelon heeft QBC een samenwerking met gespecialiseerde bedrijven op het terrein van Case- en recordsmanagement, SAP Netweaver technologie, SAP & RFID en logistieke performance verbetering.