Door deze Microgeneration certificering (MCS) van het VK, gecombineerd met de eerder uitgegeven salt-mistcertificering, zijn Evergreen zonnepanelen ideaal voor VK-kustinstallaties

Door deze Microgeneration certificering (MCS) van het VK, gecombineerd met de eerder uitgegeven salt-mistcertificering, zijn Evergreen zonnepanelen ideaal voor VK-kustinstallaties

MARLBORO, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- 20101123 --

Evergreen Solar, Inc. (NasdaqGM: ESLR), fabrikant van String Ribbon® zonnepanelen met zijn eigendoms silicoon wafer technologie, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf het Microgeneration Certification Scheme (MCS) certificaat heeft ontvangen van de Britse Board of Agrément. Dit is een certificering voor de ES-A serie-panelen van het bedrijf voor zonneprojecten die door het Renewables Cash-Back Scheme worden ondersteund.

Het ‘Renewables Cash-Back Scheme’ (betalingsplan voor vernieuwbare producten) is in het VK actief sinds april 2010. Huiseigenaars en gemeenschappen die lage koolstofelectriciteit installeren, waaronder zonnepanelen, worden betaald voor de electriciteit die zij genereren, zelfs als zij deze zelf gebruiken. Om voor financiering in aanmerking te komen, is de vereiste dat voor zonneprojecten gebruik wordt gemaakt van MCS-gecertificeerde panelen die door MCS-geautoriseerde installeerders gemonteerd worden.

In mei 2010 kondigde Evergreen Solar aan dat zijn ES-A serie-panelen de IEC 61701 salt-mistcertificering ontvingen wat de panelen ideaal voor kustinstallaties maakte. Vanwege het feit dat het VK meer dan 31.000 kilometers (19.000 miles) aan kustlijn heeft, zijn de ES-A panelen van Evergreen Solar goed geschikt voor projecten in het VK.

"De MCS-certificering betekent een belangrijke stap voorwaarts voor het uitbreiden van onze activiteiten in het VK en geeft een nalatenschap van de kwaliteit en vakmanschap van de zonnepanelen van Evergreen. Het is bekend dat deze panelen meer electriciteit leveren waarbij het impact op het milieu minder is," zei Peter Rusch, vicepresident van verkoop voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten voor Evergreen Solar. "En vanwege het feit dat veel zonneprojecten in het VK op of in de nabijheid van de kust zullen worden geïnstalleerd, is het waarschijnlijk dat onze IEC 61701 salt-mistcertificering het paneel van de ES-A serie als uitverkorene voor deze projecten kiest."

Het MCS is een wereldwijd erkend kwaliteitsverzekeringsplan dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten garandeert door de inachtneming van rigoreuze normen. Voor de productcertificering worden producten getest en fabrieksprocessen, materialen en personeelstraining geëvalueerd.

Over Evergreen Solar, Inc.

Evergreen Solar, Inc. ontwikkelt, fabriceert en brengt String Ribbon® zonne-energieproducten op de markt waarbij het gebruik maakt van zijn eigendoms, silicoon wafertechnologie met lage kosten. De gepatenteerde waferproductietechnologie van het bedrijf maakt gebruik van veel minder polysilicoon dan bij de conventionele processen. De producten van Evergreen Solar leveren betrouwbare en milieuschone electrische energie voor residentiële en commerciële toepassingen wereldwijd. Voor meer informatie over het bedrijf, ga naar www.evergreensolar.com. Evergreen Solar® en String Ribbon® zijn geregistreerde handelsmerken van Evergreen Solar, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Evergreen Solar, Inc.
Chris Lawson, 508-251-3214
Directeur Marketing Communications
clawson@evergreensolar.com
of
Elevate Communications
Jim Connelly, 617-861-3654
Account Supervisor

jconnelly@elevatecom.com