MijnDigisafe.nl stelt persoonlijke gegevens veilig voor na overlijden


Notaris springt in het digitale gat

Hilversum, 20101123 -- Grote kans dat u zeker 20 sites kent waarop u moet inloggen: uw bank, uw sociale netwerken, uw verzekeraar en menig andere service-site waarop u een persoonlijk account heeft aangemaakt. In de notarispraktijk blijkt dat de nasleep daarvan bij overlijden dramatisch is. Notariskantoor dHtB in Hilversum springt in dit gat en levert een Digisafe waarin u alle gegevens bij leven veilig kunt opslaan en die na overlijden worden vrijgegeven aan uw erfgenamen.

Mijn Digisafe is uw eigen ruimte op een beveiligde server, waar uw online gegevens gecodeerd worden opgeslagen. U kunt invoeren, wijzigen en eventueel weer verwijderen. Tevens kunt u bestanden uploaden, zoals scans van belangrijke documenten, tekstbestanden van contracten, codicillen en persoonlijke notities.

Het feit dat de Digisafe door een notaris wordt beheerd, betekent niet alleen dat alles gegarandeerd beveiligd is, maar dat er een notariële akte voor wordt opgemaakt die wordt geregistreerd bij het Centraal Testamentenregister. Dit register meldt bij overlijden het bestaan van uw Digisafe aan de notaris, die uw nalatenschap afhandelt. Dat kan dus elke andere notaris zijn en hoeft niet dHtB te zijn. Op de deze manier bent u er absoluut zeker van dat uw erfgenamen een onmogelijke speurtocht wordt bespaard.

Het aanvragen van Mijn Digisafe gaat via www.mijndigisafe.nl. Het is enigszins bewerkelijker dan elke andere online services, want er moet een echt contract worden opgemaakt met handtekening en al. De kosten zijn ¤ 150,-, waarvan het grootste deel gaat zitten in de notariële akte en het registreren ervan bij het Centraal Testamentenregister. Maar dan heeft u ook wat: u bent uw leven lang verzekerd van een eigen, goed beveiligde database met al uw inloggegevens. Nooit meer een wachtwoord kwijt. Tenzij u het wachtwoord van uw Digisafe vergeet, natuurlijk...

Kijk op: www.mijndigisafe.nl