Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 23 november 2010

Gerechtsdeurwaarders nu ook 's avonds bereikbaar
Bellen over schulden taboe op de werkvloer

Incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie Flanderijn biedt debiteuren met ingang van medio november de mogelijkheid om ook buiten de reguliere kantooruren in te bellen voor het regelen van schulden. De onderneming breidt daarvoor haar callcenter uit en vestigt dat op een nieuwe locatie aan de Rotterdamse Westersingel. Aanleiding is het feit dat debiteuren met een baan steeds vaker 's avonds contact opnemen met Flanderijn.

De incassomedewerkers van Flanderijn zijn straks van maandag tot en met donderdag van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds en op vrijdag van acht uur 's ochtends tot vijf uur 's middags bereikbaar. De nieuwe inbelfaciliteit wordt volledig web based ondersteund met zogeheten 'call back' formulieren die op de vernieuwde website van Flanderijn zijn te vinden.

Taboe
Aanleiding voor de capaciteitsuitbreiding is dat het aantal 'inbellers' in absolute termen duidelijk groeit. Volgens Flanderijn directielid Michel van Leeuwen is dit een rechtstreeks gevolg van de economische crisis. Daarnaast blijkt dat mensen met schulden steeds vaker 's avonds contact opnemen over lopende dossiers. Van Leeuwen: "We merken dat er nu debiteuren bellen die nooit eerder schulden hadden en voor wie er een duidelijke drempel is om overdag tijdens het werk contact op te nemen. Bellen over schulden is duidelijk nog een taboe op de werkvloer."

Ook voor de opdrachtgevers werken de verruimde openingstijden positief uit, verwacht Van Leeuwen. "Incasseren is mensenwerk, dus hoe meer en sneller wij contact hebben met de schuldenaar, hoe beter het incassoresultaat. Wij accepteren bewust een wat hogere kostenstructuur omdat dit uiteindelijk positief uitwerkt voor beide partijen."

(einde bericht)

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Flanderijn incasso-organisatie Nederland
M.J.C. (Michel) van Leeuwen- lid van de directie
mjc.van.leeuwen@flanderijn.nl

Tel. 010 - 209 24 31
Fax. 010 - 209 2 555

www.flanderijn.nl

Creative Venue communicatieadvies en PR
Frank Witte - woordvoerder
f.witte@creativevenue.nl

Tel. 020 - 452 5225
Fax 020 - 452 8650

www.creativevenue.nl (zie persruimte Flanderijn)

Over Flanderijn in Nederland: meer dan incasso alleen

Flanderijn behoort tot de top drie van Nederlandse incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisaties. Het bedrijf dat sinds de oprichting in 1948 zetelt in Rotterdam is de laatste 10 jaar fors gegroeid. Inmiddels heeft het ook vestigingen in Den Haag, Gouda, Dordrecht, Driebergen, Appingedam, Apeldoorn, Tilburg, Haarlem, Venray, Winschoten, Heerenveen, Almere en Bergen op Zoom. Flanderijn beweegt zich op een breed terrein van incasso, moeilijk inbare vorderingen en betalingsbeheer. De organisatie biedt een landelijke dienstverlening vanuit deze 14 kantoren. In totaal werken er meer dan 500 medewerkers waaronder gerechtsdeurwaarders, toegevoegd-kandidaat-gerechtsdeurwaarders, juristen, (senior) incasso- medewerkers en facilitaire medewerkers. Dit betekent dat Flanderijn zowel in het minnelijke als het gerechtelijke traject haar opdrachtgevers landelijke dekking biedt.