Unie van Waterschappen

Dinsdag, 23. November 2010

Klimaatcongres 2010: lokaal klimaatbeleid heeft de toekomst

Klimaat staat hoog op de agenda bij lokale en regionale overheden en bedrijfsleven. Dat bleek op 17 november jl. op het Klimaatcongres 2010 in De Fabrique in Utrecht.

Meer dan 800 mensen van gemeenten, waterschappen, provincies en bedrijven waren afgekomen op een veelzijdig en agenderend programma over energie en klimaat. Aan het slot was er een debat met Staatssecretaris Joop Atsma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Partner in lokaal klimaatbeleid

De waterschappen presenteerden zich, in aanwezigheid van de staatssecretaris en vertegenwoordigers van de koepels VNG en IPO, als een partner in lokaal klimaatbeleid. Peter Glas maakte als voorzitter van de Unie van Waterschappen bij het openingsdebat duidelijk waarom: ' Duurzaamheid zit in onze genen'. Hij illustreerde dit met aansprekende voorbeelden uit het waterbeheer.

Waterschappen actief aanwezig

De waterschappen waren voor het eerst op dit congres actief aanwezig, onder andere met drukbezochte sessies over de Energiefabriek en het eigen Klimaatakkoord.

Voor meer informatie over dit congres en de inhoud van de diverse deelsessies kunt u terecht op de website van het Klimaatcongres.