Ingezonden persbericht


Nieuwsbericht

Online initiatief zorgt voor meer dan 12 miljoen euro aan economische schade.

Gamen in de baas zijn tijd. Het mag meestal niet, maar bijna iedereen doet het wel eens. Lowe bedacht een manier waardoor gamen onder werktijd wel heel gemakkelijk is geworden; de website www.cantyouseeimbusy.com . Het lijkt alsof er hard gewerkt wordt terwijl de werknemer gewoon probeert een nieuwe highscore neer te zetten.

Binnen zeer korte tijd ontwikkelde deze site zich tot een favoriete site van vele (zakelijke) bezoekers over de hele wereld. Met als resultaat dat tot op heden al meer dan 12.000.000 euro aan economische waarde is verdampt door het spelen van online spelletjes in de tijd van de baas.

De site laat medewerkers toe spelletjes te spelen onder werktijd, terwijl het lijkt of ze hard aan het werk zijn in Word, PowerPoint of Excel. Er zijn verscheidene varianten, dus spelers kunnen er regelmatig vertoeven zonder zich - ook hier nog - te vervelen. Zo spelen nu dagelijks meer dan 5000 mensen via Cantyouseeimbusy.com spelletjes in de baas z'n tijd.

Gelukkig sleept er 1 bedrijf wel voordeel uit; het uitzendbureau voor kantoormedewerkers Career Factory. Zij hopen op deze manier ingeslapen werknemers voor zich te winnen en te bewegen via Career Factory een andere baan te zoeken.

Noot voor de redactie (