Socialistische Partij

Roemer, Jongerius, Cohen en Poppelaars slaan handen ineen

22-11-2010 * Naast SP-leider Emile Roemer en PvdA-kopman Job Cohen sluiten ook FNV-voorzitter Agnes Jongerius en Ad Poppelaars, voorzitter van de CG Raad, zich aan bij de actie 'Armoede werkt niet.' Gezamenlijk voeren zij zaterdag aanstaande actie tegen de plannen van het kabinet Rutte om 30.000 banen te schrappen in de sociale werkvoorziening en tegen het inkomensverlies van mensen met een arbeidsbeperking.

Roemer is verheugd met het brede verzet: 'De SP staat beslist niet alleen in haar verzet, de verontwaardiging over deze plannen wordt breed gedragen. Duizenden handtekeningen en actiekaarten stromen bij ons binnen. Het is heel goed dat we nu samen een vuist maken. Deze slechte plannen moeten van tafel. De rekening van de crisis leg je niet bij mensen met een arbeidsbeperking.'

Op zaterdag 27 november (van 11.00 ­ 14.00 uur) heeft in de Brabanthallen in Den Bosch, de manifestatie 'Armoede werkt niet!' plaats. Naast Roemer, Jongerius, Cohen en Poppelaars, zijn er optredens van Vincent Bijlo (cabaretier), Bl3nder (met Def P.), Spic 'n Span (swingband SP) en Harry Slinger (van Drukwerk). De dagpresentatie is in handen van de Rotterdamse Carrie. Meer informatie is te vinden op www.armoedewerktniet.nl.