Landschap Noord-Holland


Persbericht
Heiloo/Apeldoorn, 23 november 2010

Asverstrooiing in natuurgebieden van Landschap Noord-Holland

Steeds vaker willen mensen hun overleden dierbare kunnen gedenken op een plek in de natuur die juist voor hem of haar zo bijzonder was. Zij hebben dan ook de wens er de as van de overledene te verstrooien. Om as te mogen verstrooien is echter altijd toestemming nodig van de grondeigenaar. Vanaf 1 december 2010 maken Monuta en Landschap Noord-Holland het mogelijk as te verstrooien in een aantal natuurgebieden van Landschap Noord-Holland.

De as kan worden verstrooid in dertig gebieden in Noord-Holland. Voorbeelden van natuurgebieden zijn de duinen tussen Callantsoog en Den Helder en Landgoed Leyduin bij Heemstede. Bij de verstrooiing van de as is een boswachter van Landschap Noord-Holland aanwezig, zodat privacy en rust gegarandeerd zijn. De nabestaanden ontvangen als herinnering een certificaat met daarop de naam van de overledene, de datum en de naam van het natuurgebied waar de as is verstrooid. Voor de asverstrooiing wordt een bijdrage gevraagd van ¤ 250,-. De opbrengst komt geheel ten goede aan de natuurgebieden in Noord-Holland.

Over Monuta
Monuta helpt om van iedere uitvaart een mooie herinnering te maken. De mogelijkheden om het afscheid op een eigen manier in te vullen zijn groter dan ooit. Monuta maakt mensen hiervan bewust. Met 85 jaar ervaring maken we voor iedereen een persoonlijk afscheid mogelijk.

Over Landschap Noord-Holland
Landschap Noord-Holland beschermt als onafhankelijke stichting natuur en landschap in de provincie via aankoop, ontwikkeling en beheer. Ruim vierduizend vrijwilligers helpen ons hierbij.

Meer informatie op www.monuta.nl en op www.landschapnoordholland.nl.