Dura Vermeer 2011

Houten - 23 november 2010

Ketensamenwerking Dura Vermeer genomineerd voor Bouwpluim 2011

Dura Vermeer Bouw Rotterdam en woningcorporatie Com o wonen zijn met het gezamenlijk project ''Ketenintegratie in de bouw: beter, sneller en goedkoper'' genomineerd voor de Nederlandse Bouwpluim 2011. Het project is één van de vier genomineerden in de categorie ''Burger- en utiliteitsbouw''.

Stichting Nederlandse Bouwpluim stimuleert en waardeert een betere teamvorming en samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers bij grootschalige bouwprojecten. Dit alles op basis van transparantie en gelijkwaardigheid. `Een succesvolle maatschappelijke verankering van de nieuwe bouwcultuur kan alleen slagen door een goede samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers', aldus Stichting Bouwpluim.

Het juryoordeel luidde als volgt:
`Wie je er ook in de keten over spreekt, dit project is echt anders gegaan. Het Mooie Plan in Rotterdam is een toonbeeld van cultuurverandering, samenwerking, ketenintegratie en vernieuwing. Vooral omdat Dura Vermeer en Com o wonen bewijzen dat het mogelijk is om veel sneller, tegen lagere kosten (onder andere door minder fouten), van betere kwaliteit en met tevreden klanten te bouwen. Daarin zijn Dura Vermeer en Com o wonen koploper!''

Op woensdag 9 februari 2011, tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw, worden de genomineerden in de spotlights gezet en de winnaars per categorie officieel bekend gemaakt.