Vereniging FME-CWM


Datum: 24 november 2010
Locatie: De Meern, Utrecht

Bijeenkomst REACH & EU-GHS voor Downstream Users

Op 1 december treden nieuwe bepalingen in werking bij zowel REACH als EU-GHS. U wilt weten wat dit voor uw bedrijf betekent. Op 24 november kunt u zich daarom tijdens een bijeenkomst in De Meern, Utrecht, laten informeren over REACH en EU-GHS. FME organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met de RAI Vereniging.

FME-lidbedrijven hebben verschillende rollen als het gaat om REACH en EU-GHS. Ze zijn gebruiker van chemicaliën, importeren deze mogelijk van buiten de EU en zijn fabrikant of importeur van producten waarin gevaarlijke stoffen verwerkt kunnen zijn. De verschillende rollen komen aan bod tijdens de bijeenkomst.

Gratis voor FME-leden

De bijeenkomst is kosteloos voor FME-leden. Niet-leden betalen EUR 300,- (excl. btw), een factuur wordt vooraf toegezonden. Bij verhindering kan de plaats van de deelnemer(s) worden ingenomen door een plaatsvervanger. Indien u zich niet een week voor aanvang heeft afgemeld, zijn wij genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Dit geldt zowel voor leden als niet-leden.

Programma


* 13.30 uur Ontvangst

* 14.00 uur Opening

* 14.05 uur REACH stoffen & artikelen

Deze presentatie gaat in op de rol van uw bedrijf uw rol als gebruiker, producent en/of importeur van stoffen en/of artikelen
door Rob van Beek, vereniging FME-CWM

* 14.45 uur REACH & ROHS

Voor stoffen in bepaalde elektrische apparaten gaan zowel REACH als ROHs gelden. Deze presentatie gaat in op de overeenkomsten en verschillen

door Jean Marc Abbing, DHV

* 15.15 uur Pauze

* 15.30 uur SVHC stoffen, Candidate list en Autorisatie procedure

Momenteel zijn 38 SVHC stoffen geplaatst op de Candidate List. Deze presentatie gaat nader in op de autorisatieprocedure van SVHC stoffen. door Rene Korenromp, ministerie van VROM

* 16.00 uur EU-GHS

Vanaf 1 december gaan nieuwe regels gelden voor de classificatie, labelling en verpakkingen voor gevaarlijke stoffen.

door Eugène Moerkerk, RAI Vereniging

* circa 17:00 uur Afsluiting en borrel

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 15 november 2010 door middel van het aanmeldingsformulier. Een week voor aanvang van de bijeenkomsten ontvangt u de bevestiging en de routebeschrijving.

Bij uw aanmelding mag u per onderwerp alvast uw vragen opgeven. De inleiders zullen ingaan op de meest gestelde vragen. Wordt uw vraag niet behandeld in de presentatie, dan proberen we deze individueel te beantwoorden.