Rechtbank Maastricht


Rechtbank Maastricht organiseert Meet the judge

Hoe wordt iemand rechter? Wat doet een rechter eigenlijk? Hoe worden straffen bepaald en wat zijn moeilijke zaken voor een rechter? Stel deze en andere vragen zelf aan rechters!

Op 24 november a.s. worden door rechtbanken en gerechtshoven in het hele land `Meet the judge' bijeenkomsten georganiseerd waarin de ontmoeting en het gesprek tussen burger en rechter voorop staan. Met `Meet the judge' kan het publiek op een laagdrempelige manier de dialoog aangaan met rechters en raadsheren. U kunt die vragen stellen die u altijd al graag wilde stellen over de rechtspraak in Nederland. De gesprekken zijn nadrukkelijk niet bedoeld om individuele zaken te bespreken.

Ook de rechtbank Maastricht doet hieraan mee. De bijeenkomst start om 19.30uur op de rechtbank, Sint Annadal 1 te Maastricht. Toegang is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Daarom wordt u verzocht zich aan te melden via rechtbankmaastricht@rechtspraak.nl. Bij aanmelding dient u de volgende gegevens te vermelden: naam, adresgegevens, telefoonnummer en leeftijd.

De laatste jaren neemt de maatschappelijke belangstelling voor rechtspraak toe. Vooral voor strafzaken is er veel aandacht. Rechtspraak is bijna altijd openbaar; toch zitten maar weinig mensen op de publieke tribune. Door mensen in een informele sfeer te ontvangen, hopen rechters en raadsheren beter in gesprek te raken met burgers. Om diezelfde reden organiseert de Rechtspraak eens per drie jaar een landelijke Open Dag. Op 7 november vorig jaar werd deze voor de derde keer georganiseerd. De dag trok een recordaantal bezoekers.

Meer informatie over deze bijeenkomsten vindt u op www.meetthejudge.nl.

Bron: Rechtbank Maastricht Datum actualiteit: 27 oktober 2010 Naar boven