Rechtbank 's-Hertogenbosch


Meet the judge in Paleis van justitie 's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch, 29 oktober 2010 - Het Paleis van justitie âs-Hertogenbosch opent woensdagavond 24 november a.s. de deuren voor een ontmoeting met een rechter onder de titel âMeet the judgeâ. Belangstellenden worden uitgenodigd om in gesprek te gaan met rechters van de rechtbank en het gerechtshof en ook vragen te stellen.

De laatste jaren staan rechtszaken en het werk van de rechter volop in de belangstelling. Vooral voor strafzaken is er veel aandacht. Voor wie dat wil, is het iedere dag al mogelijk een kijkje te nemen bij een van de openbare zittingen. Maar tijd voor het rechtstreeks stellen van vragen aan rechters is er dan niet.

Speciaal voor deze gelegenheid is op woensdagavond 24 november de centrale hal van het Paleis van justitie omgebouwd. Onder het genot van koffie en thee kunnen bezoekers van gedachten wisselen met verschillende soorten rechters. Zo zijn er strafrechters, civiele rechters en belasting- en bestuursrechters aanwezig.

Vragen als âHoe word je rechterâ, âwat zijn voor rechters lastige kwestiesâ, âmoeten rechters zich meer mengen in het publieke debatâ, zullen in diverse gespreksrondes aan de orde komen. De rechters kunnen natuurlijk niet ingaan op individuele zaken en ze zullen ook geen juridisch advies geven. De avond staat onder leiding van oud-rechtbankverslaggever Mariëtte van Wissen.

Aanmelden
Meet the judge begint om 19.30 uur en eindigt om 22.00 uur. De toegang is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 22 november a.s. aanmelden door een e-mail te sturen naar cvrb@rechtspraak.nl. Aanmelders kunnen in hun aanmelding ook alvast vragen opgeven die ze willen stellen.