Rechtbank Alkmaar


Meet the judge op 24 november

Hoe wordt iemand rechter? Wat doet een rechter eigenlijk? Hoe worden straffen bepaald en wat zijn moeilijke zaken voor een rechter?

Een ontmoeting tussen burgers en rechters

Op 24 november 2010 worden door gerechten in het hele land âMeet the judgeâ bijeenkomsten georganiseerd waarin de ontmoeting en het gesprek tussen burger en rechter voorop staat. Rechtspraak is bijna altijd openbaar, maar in een informele sfeer vragen stellen aan rechters is normaal gesproken niet mogelijk. Op 24 november kunt u wel het antwoord krijgen op vragen die u graag wilt stellen aan de rechter, hoewel de gesprekken nadrukkelijk niet zijn bedoeld om individuele zaken te bespreken.

Locatie bibliotheek De Mare

Ook rechtbank Alkmaar doet mee. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 24 november van 19.30 tot 22.00 uur in bibliotheek Kennermerwaard/De Mare (Laan van Straatsburg 2, Alkmaar). De toegang is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Daarom wordt u verzocht zich aan te melden via demare@bibliotheekkennemerwaard.nl met vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Of bel tijdens kantooruren met de klantenservice van de bibliotheek (072) 561 69 57. Kijk voor meer informatie op www.meetthejudge.nl.

Bron: Rechtbank Alkmaar Datum actualiteit: 2 november 2010 Naar boven