Rechtbank 's-Gravenhage

Meet the judge. Een ontmoeting tussen burgers en rechters

Hoe word je rechter? Wat doe je eigenlijk als rechter? Hoe kom je als rechter tot een oordeel? Wat zijn de leuke en wat de moeilijke kanten van het vak? Stel deze en andere vragen zelf aan rechters en raadsheren. Dat kan op 24 november!

Die dag organiseren gerechten in het hele land `Meet the judge' bijeenkomsten, waar burgers en rechters elkaar kunnen ontmoeten. `Meet the judge' biedt geĂŻnteresseerde burgers de mogelijkheid op een laagdrempelige en informele manier in gesprek te gaan met rechters en raadsheren.
U kunt vragen stellen over allerlei aspecten van de rechtspraak in Nederland, maar de gesprekken zijn niet bedoeld om individuele zaken of juridische problemen te bespreken.

Ook in Den Haag is een `Meet the judge' bijeenkomst. U kunt daar rechters van de rechtbank en raadsheren van het gerechtshof en het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) ontmoeten. Gespreksleider is de Haagse schrijfster en journaliste Vilan van de Loo.

De bijeenkomst vindt plaats in Studio Dudok (Hofweg 1-a) van 19.30 tot 22.00 uur.
De toegang is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt tot 60 personen. Daarom het verzoek u per mail aan te melden via info.gerechtshofsgravenhage@rechtspraak.nl. Graag uw adresgegevens vermelden. De eerste 60 personen die zich aanmelden ontvangen per post een toegangskaart.


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 4 november 2010