Ariane Schluter ontvangt 24 november Theo Mann-Bouwmeesterring

04/11/2010 17:00

Het Nationale Toneel (NT)

Woensdag 24 november 2010 is de uitreiking van de Theo Mann-Bouwmeesterring aan actrice Ariane Schluter in de Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigt actrice Anne-Wil Blankers de ring. Hiermee wordt de persoonlijke toneelprijs voor de zesde keer uitgereikt sinds 1911.

Actrice Anne-Wil Blankers zal na zestien jaar de Theo Mann-Bouwmeesterring doorgeven aan Ariane Schluter, vaste actrice van het Nationale Toneel. Zij is hiermee de zesde persoon die de Theo Mann-Bouwmeesterring mag dragen.

Op woensdag 24 november a.s. zal na afloop van de voorstelling Verre Vrienden van het Nationale Toneel - waar Ariane Schluter op dit moment in speelt - tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de officiële uitreiking van de ring plaatsvinden door Anne-Wil Blankers.

De Theo Mann-Bouwmeesterring - een persoonlijke toneelprijs

In 1911 ontving actrice Theo Mann-Bouwmeester van het publiek - ter ere van haar 40 jarige jubileum - een ring. Deze ring is een persoonlijke toneelprijs en wordt sindsdien doorgegeven van actrice aan een actrice, die in haar ogen een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het Nederlandse toneel. Na Theo Mann-Bouwmeester hebben slechts vier actrices de ring gedragen: Else Mauhs (1934), Caro van Eyck (1959), Annet Nieuwenhuijzen (1980) en Anne-Wil Blankers (1994).

Actrice Ariane Schluter

Ariane Schluter (1966) speelt sinds haar eindexamen aan de Toneelschool van Maastricht in verschillende toneelstukken, speelfilms en televisieseries.

In 2003 én 2004 won zij de Theo d'Or - de toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol van een theaterproductie. Sinds 2007 is Ariane Schluter vast verbonden aan het Nationale Toneel. Hier schitterde zij o.a. in Liaisons Dangereuses, Medea en Tirza. Momenteel is zij hier te zien in de komedie Verre Vrienden en later dit seizoen in Het Verjaardagsfeest van regisseur Susanne Kennedy.

EINDE PERSBERICHT





http://www.nationaletoneel.nl

http://www.nationaletoneel.nl