Gemeente Kaag en Braassem

Opening Centrum voor jeugd en gezin Kaag en Braassem ballonnen

Op 24 november 2010 opent wethouder Floris Schoonderwoerd om 14.00 uur het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Kaag en Braassem. Ouders, kinderen en andere belangstellenden zijn van harte welkom om de feestelijke opening bij te wonen. Het centrum is gevestigd in de Hof van Alkemade, Schoolbaan 2 in Roelofarendsveen.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is een samenwerkingsverband van het consultatiebureau, jeugdgezondheidszorg, maatschappelijk werk en jeugdzorg. Deze samenwerking zorgt voor goede afstemming tussen alle professionals die met en voor jeugd en gezin werken. Ouders en jongeren kunnen er terecht met vragen over opvoeden en opgroeien van kinderen in alle leeftijden. Vragen kunnen aan het loket worden gesteld, maar ook via de website, per telefoon of tijdens een inloopspreekuur. En dat hoeven niet altijd grote problemen te zijn, maar kunnen ook meer alledaagse vragen en onzekerheden zijn. De medewerkers behandelen of zelf de vragen en problemen of helpen met het vinden van de juiste ondersteuning. Adviezen zijn kosteloos. Het CJG is elke werkdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur.

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de feestelijke opening en een kijkje te komen nemen op de informatiemarkt over opvoeden en opgroeien. Tijdens deze informatiemarkt zijn er leuke activiteiten voor kinderen (speurtocht, clown, workshop gezonde kindertraktaties maken, poppendokter).

Tekenwedstrijd
Voor de leerlingen op de basisschool is er rond de opening een tekenwedstrijd. Ze ontvangen een deelnameformulier via school. Alle kinderen die een tekening inleveren tijdens de opening, ontvangen een leuke attentie en een lot voor de loterij. Zij kunnen direct zien of ze prijs hebben in de loterij. De jury kiest na 24 november de tien winnende tekeningen uit, die worden ingelijst en tentoongesteld in het CJG. De tien winnaars krijgen daarnaast een leuke prijs. Bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark met het hele gezin.

Digitaal Centrum voor Jeugd en Gezin
Alle gemeenten in de regio Zuid-Holland Noord beschikken nu over een digitaal Centrum voor Jeugd en Gezin. De 15 wethouders van de regio Zuid-Holland Noord gaven hiervoor op 4 november gezamenlijk het startsein. Voor meer informatie over de opening en het CJG kunt u terecht op www.cjgkaagenbraassem.nl.