Davids op zoek naar talent met het perfecte schot

09/11/2010 16:13

Red Bull Nederland BV

Voor een jonge straatvoetballer begint het vaak bij een paaltje en na veel oefenen lukt het ook dat verkeersbord te raken of de voetbal door de basketbalring te schieten. Maar lukt het je ook om nog hoger te mikken? Op 24 november gaat Edgar Davids tijdens Red Bull Balcony Shot in de Amsterdamse wijk Heesterveld (nabij de Bijlmer) op zoek naar voetballers die het lukt, met een perfect schot, de bal op één van de balkons te schieten. "Toen Red Bull me belde met dit idee moest ik direct aan al die gebouwen denken waartussen ik zelf heb leren voetballen, we daagden elkaar telkens uit voor een nog moeilijker mikpunt", aldus straatvoetbal icoon Edgar Davids. Om 14.00 uur staat het eerste voetbaltalent klaar voor flatgebouw Heesterveld naast metrostation Bullewijk. Twee uur later blijkt wie zich de scherpste schutter van Nederland mag noemen!

"Makkie", is de reactie van veel voetballende jongeren op de vraag van Edgar Davids of ze de bal op het balkon kunnen schieten. Davids, die zelf leerde voetballen op de pleintjes in Amsterdam-Noord, bevestigde na een poging dat dit helemaal niet zo makkelijk is. "Het hoogste balkon kun je bijna alleen halen met een goede drop kick techniek". Tijdens Red Bull Balcony Shot geldt de regel: hoe hoger het balkon, hoe meer punten te verdienen zijn. Schiet je de bal op het laagste balkon dan levert dat 10 punten op, komt de bal op het balkon van de vijfde verdieping heb je 50 punten verzameld. De finale wordt gespeeld door vijf voetbaltalenten, die allemaal twee kansen krijgen voor een perfect schot.

De balkons van het Amsterdamse Heesterveld vormen hét sportieve strijdtoneel tijdens 'Red Bull Balcony Shot'. Enkele jaren geleden was dit niet mogelijk geweest omdat de buurt lange tijd last heeft gehad van overlast, criminaliteit en een negatief imago. Sinds een paar jaar wordt het straatbeeld weer gedomineerd door kinderen en studenten die op straat voetballen. Sociale projecten in de buurt zorgen er voor dat Amsterdam-Zuidoost's Heesterveld (H-buurt) steeds meer in een positief daglicht komt te staan en ondernemers en huurders hun weg terug weten te vinden naar deze steeds hipper wordende wijk.

Kom ook naar Red Bull Balcony Shot en doe mee! Inschrijven is niet nodig. Alleen kijken en aanmoedigen mag natuurlijk ook. Ga voor meer informatie naar www.redbull.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.redbull.nl