Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

12 november 2010

---

Informatiebijeenkomst middengebied Tuinen van West

Presentatie definitief ontwerp

12 november 2010
Woensdag 24 november van 20.00 uur tot 22.00 uur kunnen bewoners naar de informatiebijeenkomst over de Osdorperbinnenpolder-Noord.

Hier wordt het definitieve ontwerp gepresenteerd van deze deze polder aan de noordkant van de Tuinen van West - het groene recreatiegebied dat wordt ontwikkeld aan de westkant van het stadsdeel.

Dit gebied tussen Nieuw-West en Halfweg krijgt een belangrijke recreatiefunctie. De polder wordt bevaarbaar voor kano's en roeibootjes en er komt een fiets- en wandelweg.

Wijzigingen in ontwerp

Het definitieve ontwerp heeft nogal wat wijzigingen ten opzichte van het eerdere ontwerp van juli dit jaar. Toegevoegd zijn onder andere:
* meer beschutting zodat het terrein geschikter is voor dagrecreatie;
* een wandelroute over de volkstuinparken;
* een efficiënter ingerichte parkeerstrook langs de Nico Broekhuijzenweg met meer ruimte voor natuur.

Inspraak tot 29 december 2010

De definitieve ontwerpen voor de Osdorperbinnenpolder Noord en voor de Oost-West verbinding zijn tot 29 december 2010 open voor inspraak. In januari 2011 worden de ontwerpen voorgelegd aan het dagelijks bestuur.

Onzeker is nog of de subsidies van de provincie en rijk nog worden verstrekt. Tijdens de informatiebijeenkomst wordt hierover de laatste stand van zaken toegelicht.

Locatie bijeenkomst

Sint Janszaal in het stadsdeelkantoor Geuzenveld Plein '40-'45).
---