Gemeente Edam-Volendam

Oplossingen voor een beter bereikbaar Waterland

Op woensdag 24 november organiseren de provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam een bijeenkomst over het project 'Bereikbaarheid Waterland'. Tijdens deze bijeenkomst presenteren zij de oplossingsrichtingen die verder worden onderzocht. Dit gebeurt samen met de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam, Waterland en stadsdeel Amsterdam-Noord. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 24 november van 19.00-21.00 uur in Hotel Volendam (Wagenweg 1, Katwoude).

In kaart brengen bereikbaarheidsproblemen
Op de belangrijkste regionale wegen in het gebied, de N235 en de N247, is de doorstroming de afgelopen jaren verslechterd. Sinds december 2009 worden de bereikbaarheidsproblemen in het gebied tussen Purmerend, Edam, Volendam en Amsterdam-Noord in kaart gebracht. Bewoners, maatschappelijke organisaties, gebruikers en ondernemersverenigingen hebben eerder dit jaar de kans gekregen daarover mee te praten.

De bereikbaarheid voor autoverkeer, openbaar vervoer en fiets in de regio Waterland moet worden verbeterd. De uitdaging is om dit te doen zonder de leefbaarheid en natuurwaarden in het gebied aan te tasten. Er wordt vooral ingezet op het slimmer gebruiken van de bestaande infrastructuur en niet op grootschalige uitbreidingen van de wegcapaciteit.

Presenteren van de oplossingen
Tijdens de bijeenkomst op 24 november zullen de betrokken overheden de oplossingen presenteren die de komende periode nader worden onderzocht. Deze oplossingsrichtingen worden in 2011 verder uitgewerkt. De verwachting is dat in 2012 gestart wordt met de realisatie van de eerste maatregelen. Bezoekers krijgen tijdens de presentatie ook informatie over de voortgang van het project. Na de presentatie is er gelegenheid om met de projectleiders en beleidsmedewerkers in gesprek te gaan.