Gemeente Kollumerland

Opening Centrum voor Jeugd en Gezin Kollumerland c.a.

Vanaf woensdag 24 november aanstaande beschikt de gemeente Kollumerland c.a. over een Centrum voor Jeugd en Gezin. In het gemeentehuis in Kollum zorgt wethouder Rik Schaafstal die dag om 10.30 uur voor de officiële opening van het CJG-loket. Tevens zal hij de nieuwe website van het centrum lanceren. Het CJG is dé plek binnen de gemeente waar organisaties voor de jeugd met elkaar samenwerken.

Opvoeders, (aanstaande) ouders, jongeren en ook professionals kunnen bij het CJG terecht met vragen over het opgroeien en opvoeden van jeugd tot 23 jaar. Doordat achter het loket verschillende organisaties uit de gemeente met elkaar samenwerken kan er snel geschakeld worden. Hierdoor ontstaat een efficiënte manier van werken waardoor mensen snel geholpen kunnen worden.

Alle lokale partners van het CJG krijgen op 24 november, na de officiële opening, uit handen van wethouder Schaafstal een labelbord zodat zij kunnen aantonen onderdeel te zijn van het CJG. Het gaat hierbij om peuterspeelzalen, JGZ, kinderopvang en een aantal scholen. Tevens is er die ochtend mogelijkheid schilderijen te bezichtigen gemaakt door jongeren uit de gemeente.


---

---
////