Gemeente Tiel


Informatiebijeenkomst Westluidense Poort Tiel

De realisatie van het project Westluidense Poort aan het Bleekveld in Tiel komt steeds dichterbij. Het gebied rond het voormalige GGR-gasgebouw gaat ruimte bieden aan een ondergrondse parkeergarage voor circa 580 auto's, culturele voorzieningen, woningen en eventueel een bioscoop. Op woensdag 24 november 2010 organiseert de gemeente een informatieavond voor inwoners en belangstellenden over het concept-ontwikkelplan.

De informatieavond vindt plaats in het voormalige GGR-gasgebouw dat zelf ook onderdeel is van de ontwikkeling (ingang Westluidensestraat 46). Tussen 20.00 en 21.30 uur kunnen inwoners en andere belangstellenden binnen komen lopen op het moment dat hen het beste schikt. Er is een maquette van het gebied en er zijn informatiepanelen. Om 20.15 uur is er een plenaire presentatie. Deze wordt om 21.00 uur herhaald.

De gemeenteraad neemt naar verwachting in december een definitief besluit over de ontwikkeling. Daarna volgt de aanbesteding van het project. De gemeente is en blijft eigenaar van de gronden en nodigt commerciële partijen uit het gebied te ontwikkelen volgens het ontwikkelplan. Als alles volgens planning verloopt, kan de bouw eind 2012 daadwerkelijk beginnen.

Het project Westluidense Poort is onderdeel van het Masterplan Waalfront, dat na samenspraak met de stad, in 2006 is vastgesteld door de gemeenteraad. Eén van de doelen van het masterplan is om de Waalkade aantrekkelijker te maken. Dat is alleen mogelijk als een groot deel van de huidige parkeerplaatsen naar andere plekken in de stad wordt overgebracht. De Westluidense Poort is samen met de Santwijckse Poort aangewezen als gebieden waar parkeren geconcentreerd moet worden.