Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Broken Light in Atjehstraat gaat nu echt 'aan'

Het is voor het eerst in Nederland dat een kunstwerk de openbare verlichting in een hele straat overneemt. De Broken Light creatie van kunstenaar Rudolf Teunissen staat opgesteld in de Atjehstraat/Katendrecht.

Woensdag 24 november wordt Broken Light officieel gepresenteerd door bewoners en vertegenwoordigers van alle meewerkende partijen. Dit gebeurt in aanwezigheid van wethouder Dominic Schrijer (Sociale Zaken) en portefeuillehouder Marit van der Riet (Kunst & Cultuur en Buitenruimte) van deelgemeente Feijenoord. Het programma vol activiteiten begint om 17.00 uur en duurt drie uur. De presentatie en het 'aansteken' van het kunstwerk is van 17.45 tot 18.30 uur.

Broken Light is een verrijking voor Katendrecht en voor de Atjehstraat in het bijzonder. De straat verandert door hierdoor in één groot openbaar kunstwerk, niet zozeer als object maar als architectonische lichtruimte. Een beeld van licht, dat volledig opgaat in de bebouwde omgeving. De indruk die ruimtelijke gezien krijgt van de Atjehstraat ervaar je heel anders dan daarvoor. Dat deze hogere kunst juist hier komt, is een bewust eerbetoon aan de kern van de wijk. De nadruk lag tot nu toe meer op de 'gouden randjes' van Katendrecht met het opklauterende Deliplein, de nieuwbouw, de wandelpromenades en de ss Rotterdam. De schijnwerpers zijn nu dus bijna letterlijk gericht op de centrale as van het oude Katendrecht.

De lichtinstallatie is mede mogelijk gemaakt door deelgemeente Feijenoord, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Pact Op Zuid, Woonstad Rotterdam, dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, Gemeentewerken Rotterdam, Fonds BKVB en bewoners van Katendrecht.

Voor meer informatie over het project of vragen over de opening op 24 november, kunt u mailen naar: info@deplayer.nl

(foto Rob Kamminga)