Gemeente Halderberge


Tijdelijk trapveld naast Bernardusschool

Het grasveld naast de Bernardusschool te Oud Gastel wordt binnenkort ingericht als een trapveld voor de jeugd. Het veld wordt woensdag 24 november om 12.00 uur officieel in gebruik geschoten door leerlingen van de Bernardusschool.

Al veel langer bestaat in de wijk Meireweikes de wens om ergens een trapveld te maken, maar deze kon steeds niet ingewilligd worden omdat er gewoonweg geen ruimte voor is.

Enkele wijkbewoners en de wijkagent hebben de wens van veel kinderen voorgelegd aan wethouder Paantjens van de gemeente Halderberge. Naast de Bernardusschool lag wel een grasveld, maar daar stond ook een mobiel klaslokaal op. Omdat het lokaal overbodig is geworden, is een mooi veldje beschikbaar gekomen. De directeur van de Bernardusschool heeft direct zijn medewerking gegeven om er een trapveld van te maken. De gemeente laat twee doelen plaatsen met vaste ballenvangers er omheen, zodat er zo min mogelijk overlast zal zijn van overvliegende ballen. Tussen het trapveld en het schoolplein wordt ook nog een hekwerk geplaatst.

Het trapveld is echter maar van tijdelijke aard, omdat die locatie samen met de Bernardusschool en het terrein rondom de kerk onderdeel is van het centrumplan Oud Gastel. Tot het moment dat de plannen definitief zijn gemaakt en met de bouwactiviteiten gestart wordt, kan de jeugd in ieder geval van het trapveld gebruik maken.