Gemeente Dongeradeel


Helikopters en F-16's oefenen in de Marnewaard

Helikopters van het Defensie Helikopter Commando en F-16 gevechtsvliegtuigen van vliegbasis Leeuwarden oefenen op woensdag 24 november in een oefengebied boven en rondom de Marnewaard. De oefening maakt deel uit van de opleiding HWIC (Helicopter Weapons Instructor Course) van de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens deze opleiding worden helikoptervliegers en loadmasters opgeleid tot wapeninstructeur.

Wat, waar en wanneer?

De vliegbewegingen van F-16's, Apache gevechtshelikopters en Cougar en Chinook transporthelikopters vinden plaats tussen 13.30 en 16.30 uur in de vastgestelde oefengebieden rondom de Marnewaard. De vliegtuigen vertrekken vanaf vliegbasis Leeuwarden.

In dit gebied bedraagt de minimum vlieghoogte voor helikopters 150 voet (50 meter) of incidenteel zoveel lager als voor het doel van de oefening noodzakelijk is. Voor F-16's geldt een minimum vlieghoogte van 500 voet (150 meter) boven het vastgestelde oefengebied, met uitzondering van het Natura 2000 gebied Lauwersmeer. Boven het militaire oefenterrein Marnewaard geldt een minimum vlieghoogte van 250 voet (75 meter).

Informatie

Voor informatie over vliegbewegingen zie
www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766. Voor nadere vragen kan worden gebeld met Sectie Communicatie van het Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen, telefoonnummer 0161-296100. Klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.