Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

College
19 november 2010

---

Zoneparc Noordmansschool en Altra College

19 november 2010
Woensdag 24 november opent stadsdeelwethouder Ronald Mauer (Onderwijs) het nieuwe schoolplein van de Noordmansschool en het Altra College West. Het schoolplein is veranderd in een Zoneparc. Het plein is nu verdeeld in drie gekleurde zones: een rode om te sporten, een gele om te chillen en een blauwe voor verschillende soorten activiteiten.

Veiliger en minder ruzie door zones en helden

Zoneparcs zijn een oorspronkelijk Brits idee en bedoeld om de schoolkinderen veiliger te laten spelen en bewegen, en ruziën en pesten op het plein te verminderen. Het plein wordt niet meer gedomineerd door voetballende jongens: die mogen alleen voetballen in de rode zone. Kinderen uit groep acht zijn zoneparc-'helden' en helpen bij het uitdelen van spelmateriaal en lossen kleine conflicten op. Op het plein staan nieuwe speeltoestellen.

Meer Zoneparcs

Andere Zoneparcs zijn te vinden bij de Sint Henricusschool, Goeman Borgesiusschool, Burgemeester de Vlugtschool, Pr. Dr. H.Kraemerschool, Bisschop Huibersschool en de basisschool de Horizon. Ook de Slotermeerschool en de Pro Rege school krijgen een Zoneparc. De aanleg kost circa 50.000 euro. De school draagt zelf 7.500 euro bij. Meer informatie: www.zoneparc.nl

---