Gemeente Terneuzen


Onthulling naam van nieuw centrum Sas van Gent

Het multifunctioneel centrum dat aan de Canadalaan in Sas van Gent wordt gebouwd, heeft een naam. Die naam is gekozen uit verschillende inzendingen. De prijswinnaar ontvangt op 24 november uit handen van de jury een prijs. Tevens wordt er een bord geplaatst op de bouwlocatie waarop naast het ontwerp, ook de naam te zien is.

De jury bestond uit Cees Liefting en Frank van Hulle (wethouders gemeente Terneuzen), Huub Dortant van de StadsRaad Sas van Gent, André van Opdorp (directeur basisschool Sasse Vaart), Theo Segers (directeur basisschool Frederik Hendrik), Kees Reinhoudt (directeur Woongoed Zeeuws-Vlaanderen) en Joop van Hecke (Heemkundige Kring Sas van Gent). Zij kozen uit vijftig inzendingen de best passende naam voor het multifunctioneel centrum.

Het multifunctioneel centrum gaat een belangrijke functie innemen in Sas van Gent. In het gebouw vinden de volgende organisaties en instellingen onderdak: een brede school, peuterspeelzaal, een jeugdhonk, kinderopvang, verschillende sportverenigingen en een bibliotheek. Verder zijn straks de ouderenzorg, GGD Zeeland en het sociaal cultureel werk in het gebouw gevestigd. Vlakbij het centrum worden 23 seniorenappartementen gebouwd.