Geert Grote Universiteit


PERSBERICHT

Deventer, 22 november 2010

Lezing over religie, liefde en seksualiteit

Emeritus-studentenpastor Rens Kopmels van de Technische Universiteit Delft houdt aanstaande woensdag een lezing in de reeks "Eros en Agape" van de Geert Grote Universiteit over de vaak gespannen verhouding tussen religie, liefde en seksualiteit. Ds Kopmels vraagt in deze (wijsgerig) antroplogische beschouwing van de seksualiteit eerst naar de betekenis van de lichamelijkheid van het menselijk bestaan. Tegen die achtergrond brengt de studentenpredikant de seksuele begeerte ter sprake en vraagt hij daarbij naar de aard en de zin van de menselijke seksualiteit. "Het gaat daarin niet om een behoefte in het bestaan, maar veeleer om ons bestaan als behoefte. Een (oneindig) lied van verlangen," aldus dominee Kopmels.

Plaats: Bibliotheca Launiana, Stromarkt 18-D, Deventer.

Tijd: wo. 24 november 2010 om 17 uur

Entree: 10 euro, studenten 5 euro (incl. drankje).

START NIEUWE CYCLUS WETENSCHAPSGESCHIEDENIS

Op vrijdag 26 november doet Brouwer-biograaf Dirk van Dalen de aftrap van een nieuwe collegereeks van de Geert Grote Universiteit: 'Hoofdstukken uit de Wetenschapsgeschiedenis'.

Centraal staat leven en werk van de grootste wiskundigen ooit, de Nederlander L.E.J. Brouwer (1881-1966), de vader van de 'Intuïtieve Wiskunde'.

Prof. Van Dalen was als hoogleraar Geschiedenis van de Logica en Filosofie van de Wiskunde verbonden aan de Universiteiten van Oxford, Utrecht en het MIT.

Plaats: Bibliotheca Launiana, Stromarkt 18-D, Deventer.

Tijd: vr. 26 november 2010 om 17 uur

Entree: 10 euro, studenten 5 euro (incl. drankje).

Voor alle lezingen geldt dat opgave vooraf gewenst is via info@geertgrote-univ.nl
.

Entreebewijzen of abonnementen zijn vooraf te bestellen via de webwinkel op
www.geertgrote-univ.nl.