Syntens

Ontdekkingstocht voor ondernemers uit agrarische en recreatie sector

Verrassende ontdekkingen, unieke locaties, een gastvrij ontvangst. Wat zijn die tochten over het platteland en de ontmoetingen met z'n bewoners toch fantastisch! Plattelandstoerisme is een belangrijk onderdeel van de toeristische sector in Europa. Geschat wordt dat 10-25% van het totale toeristische product op het platteland wordt gerealiseerd. Voor ondernemers uit de agrarische en recreatie sector met passie voor toerisme en nieuwsgierigheid naar de mogelijkheden voor het eigen bedrijf organiseert Syntens, samen met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Pleisureworld op 24 november een inspiratietocht langs bloeiende (agro-)recreatiebedrijven.

Ondernemers die op zoek zijn naar inspiratie voor nieuwe concepten met karakter en toegevoegde waarde, die willen weten wie die toerist is die in hun omgeving bivakkeert en die zich één dag willen laten verrassen door verhalen van collega-ondernemers uit de agrarische sector en de leisurewereld kunnen zich voor deze ontdekkingstocht op 24 november inschrijven.

De Knapenvelder als voorbeeld

Het Landgoed De Hellendoornse Berg in Haarle is het startpunt van deze tocht. Parkmanager Rutger Cruiming geeft op geheel eigen wijze zijn visie over toerisme op het platteland. Fred Eikelboom van Actief Overijssel vertelt de deelnemers over hoe zij compleet verzorgde dagen voor elk wat wils organiseren. Yvonne Tuten van 'De Knapenvelder', een bijzondere melkveehouderij, is gastvrouw voor de middag. Zij vertelt over haar ervaringen en over hoe zij de toekomst ziet. Marieke van Doorn van DoornRoos Imagineers, ontwerpster van de Pandadroom in de Efteling, gaat in op 'storytelling' en geeft deelnemers concrete voorbeelden. Hans van Leeuwen van Pleasureworld schetst de trends en ontwikkelingen van de sector. Tussen tal van dit soort verfrissende en verrassende intermezzo's kunnen deelnemers aan de slag met hun eigen bedrijf.

Meer informatie

Belangstellenden vinden meer informatie op
www.syntens.nl/inspiratietocht. Inschrijven kan ook via de website. Men kan ook bellen naar Syntens in Arnhem en vragen naar Ronald Groen. Hij is bereikbaar op 088 - 444 0 091.