Rijksvoorlichtingsdienst

Werkbezoek minister-president Rutte aan innovatieve bedrijven in 's-Hertogenbosch

Minister-president Rutte bezoekt woensdag 24 november 2010 de bedrijven PamGene en SiTel Semiconductor BV in 's-Hertogenbosch. Daarmee staat innovatie centraal tijdens het eerste werkbezoek van minister-president Rutte. In een recente toespraak voor het MKB-congres onderstreepte de minister-president de ambitie om Nederland een plek te geven in de internationale top 5 van kenniseconomiën. "De toekomst ligt in innovatie. Hoe goed Nederland ook is in kennis- en productontwikkeling, het blijkt elke keer weer een hele toer om innovaties succesvol in de markt te zetten. (...) De kunst is om de band tussen kennis, kunde en kassa sterker te maken.”

PamGene en SiTel Semiconductor BV zijn ieder op het eigen terrein voorbeelden van innovatieve groeiers. PamGene ontwikkelt producten en diensten voor de analyse van moleculen die een rol spelen bij het ontstaan en verloop van ziektes. Met deze analyses ontwikkelt PamGene testen die het juiste medicijn aan de patiënt kunnen koppelen. SiTel Semiconductor is een leverancier van halfgeleiders die zich specialiseert in draadloze spraak- en datacommunicatie, met name in DECT verwante toepassingen. Het bedrijf verscheept jaarlijks 110 miljoen chips over de wereld voor toepassing in bijvoorbeeld draadloze telefoons en gamecontrollers.

Het kabinet heeft besloten om gericht te investeren in innovatie. Een voorbeeld hiervan is de verhoging van het budget voor de zogeheten Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk met 170 miljoen euro in 2011. Met deze fiscale regeling neemt de overheid een deel van de loonkosten over voor nieuwe innovatie. Ook PamGene en SiTel hebben gebruik gemaakt van deze stimuleringsregeling.

RVD, 22.11.10, 16.15 uur




RVD Mediafeed