Gemeente Beek


Vrijwilligers gezocht voor reanimatienetwerk

De gemeente Beek gaat het aantal openbaar toegankelijke Automatisch Externe Defibrillatoren (AED's) in de gemeente uitbreiden. In navolging van de kern Beek, waar in 2009 al 7 AEDâs zijn opgehangen, zullen nu ook in de kernen Geverik, Genhout, Kelmond, Neerbeek en Spaubeek AEDâs worden opgehangen. Tevens starten we een nieuwe wervingsactie om ook voor deze kernen voldoende vrijwilligers bij elkaar te krijgen ten behoeve van âHartveilig wonen en werken in Beekâ.

Hartveilig wonen en werken in Beek

âHartveilig wonen en werken in Beekâ is een georganiseerd netwerk van burgervrijwilligers. Het is een hulpsysteem waarbij vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn om iemand te reanimeren, in afwachting van de ambulance. Als vrijwilligers gebruik kunnen maken van een AED is de overlevingskans nog groter.

Vrijwilligers gezocht!

Met het plaatsen van de AEDâs in de kernen is er in de gemeente in elk geval een dekkend netwerk van AEDâs gerealiseerd. Of âHartveilig wonen en werkenâ in de praktijk werkt, hangt af van het aantal vrijwilligers dat zich in de kernen aanmeldt. In de kern Beek hebben zich bij de eerste wervingscampagne in 2008 al voldoende vrijwilligers aangemeld. De gemeente hoopt nu ook in de andere kernen voldoende vrijwilligers bij elkaar te krijgen. Van de vrijwilligers wordt verwacht dat ze beschikken over een mobiele telefoon, waarmee men sms-berichten kan ontvangen (vrijwilligers worden via sms-berichten ingeschakeld) en dat ze in bezit zijn van een geldig diploma âBasale reanimatie en AED-bedieningâ. Voor vrijwilligers die dit diploma nog niet bezitten, biedt de gemeente de mogelijkheid om via de EHBO-vereniging een korte cursus te volgen.

Informatieavonden

In december vinden er in de kernen informatieavonden plaats, waar geïnteresseerden uitleg krijgen over de werking van het systeem en waar ook leden van de EHBO-vereniging aanwezig zijn, die uitleg geven over de praktijk. De informatieavonden vinden plaats op:
* dinsdag 7 december in het Bakhoes in Geverik voor Geverik én Kelmond

* dinsdag 14 december in gemeenschapshuis Oos Heim in Neerbeek
* dinsdag 21 december in MFC ât Roadhoes in Spaubeek
* woensdag 22 december in gemeenschapshuis ât Trefpunt in Genhout

De avonden starten om 19.30 uur. Tijdens de avonden zal aandacht worden geschonken aan het nut van hartveilig wonen en werken in Beek, aan de werking van het systeem AED-alert en aan de werking van de kast en de AED. Geïnteresseerden voor de informatieavonden worden verzocht zich aan te melden via mail info@gemeentebeek.nl of telefonisch 046 â 43 89 222. Vermeld daarbij op welke datum en met hoeveel personen u komt.

Aanmelden als vrijwilliger

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, dan kunt u contact opnemen met Jack Hamers, via e-mail: info@gemeentebeek.nl t.a.v. Jack Hamers of telefonisch 046 â 43 89 223.
Â