Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.45 uur

Utrecht, 24-11-2010

Inbraak

VIANEN Meerdere mannen pleegden aan het begin van de nacht een bedrijfsinbraak. Zij gingen er in twee autos vandoor.

Rond 00.40 uur kreeg de politie de melding van een inbraakalarm bij een bedrijf aan de Langeweg. Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Een beveiligingsbeambte die als eerste ter plaatse kwam, zag dat meerdere mannen met bivakmutsen goederen vanuit het bedrijf in een auto aan het laden waren. De beambte nam een veilige positie in en stelde de agenten die vlak daarna ter plaatse kwamen op de hoogte. De verdachten bleken echter via een andere uitweg het terrein te hebben verlaten. Uit het bedrijf was een partij kleding gestolen.

Andere agenten zagen dat twee hard rijdende autos met gedoofde verlichting de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht opreden. Gezien hun hoge snelheid, raakten de agenten het zicht op hen kwijt. Meerdere politie-eenheden in de omgeving keken naar de vluchtautos uit, maar zij werden niet meer aangetroffen.

Aan getuigen van de inbraak en van de vlucht van de autos over de Rijksweg A2 in de richting van Utrecht wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bromfietscontrole

VIANEN/IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 23 november op twee plaatsen een brom- en snorfietscontrole gehouden.

De controle vond van 14.00 uur tot 17.00 uur op de Aime Bonnastraat in Vianen plaats en van 18.00 uur tot 20.00 uur op de Randdijk in IJsselstein. Motoragenten geleidden de te controleren brom- en snorfietsen naar de controleplaatsen. In totaal werden 56 brom- en snorfietsen gecontroleerd en 33 bestuurders hadden alles in orde. De overige 23 bestuurders kregen in totaal 34 bekeuringen, onder andere voor: niet kunnen tonen rij- en/of kentekenbewijs (7), opgevoerd (13), geen spiegels (5) en niet goed werkende remmen (3).

Wegwerkers bijna aangereden

NIEUWEGEIN/HOUTEN In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 november moesten wegwerkers wegspringen om niet door een automobilist te worden aangereden.

Rond 02.25 uur waren meerdere wegwerkers op de Rijksweg A27 bij Nieuwegein/Houten aan het werk. Het weggedeelte vanuit de richting van Vianen was daartoe afgesloten voor het verkeer. Eén van de wegwerkers zag een auto met twee inzittenden over het afgesloten gedeelte rijden en sprak de bestuurder daarop aan. Plotseling reed de bestuurder achteruit en vervolgens vol gas voorruit. Daar stonden echter meerdere wegwerkers, die moesten wegspringen om niet aangereden te worden. De verdachte reed vervolgens de afrit van Houten op en verdween. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse.

Agenten zagen de auto nog met hoge snelheid op De Staart in Houten rijden en vervolgens de Rondweg opgaan. Gezien de snelheid van de auto raakten de agenten al snel het zicht op het voertuig kwijt.

Eén van de wegwerkers, een 27-jarige man uit Vught, deed aangifte van poging tot zware mishandeling c.q. poging tot doodslag. Aan de hand van het kenteken van het voertuig zet de politie het onderzoek naar de verdachten voort.