Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 24-11-2010

Illegale kaartverkoper

MONTFOORT Agenten hielden op dinsdagmiddag 23 november een jongeman aan voor illegale kaartverkoop.

Rond 17.20 uur kreeg de politie de melding dat op de Hannie Schaftstraat aan de deur kaarten werden verkocht en de melder vertrouwde dat niet. Agenten gingen ter plaatse en troffen daar een 19-jarige jongeman uit Rotterdam aan. Hij verklaarde ansichtkaarten voor een stichting voor kankerbestrijding te verkopen en legitimeerde zich met een legitimatiepas van die stichting. Agenten namen contact op met die stichting, waaruit bleek dat de verdachte daar inderdaad in het verleden voor had gewerkt, maar in verband met klachten was ontslagen. Daarop hielden de agenten de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. De stichting zou aangifte van oplichting/fraude tegen de verdachte doen.

De agenten namen een geldbedrag van bijna 50 euro, 22 enveloppen met 5 kaarten en het legitimatiebewijs van de stichting in beslag. De verdachte bekend bij zijn verhoor de boel te hebben opgelicht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs kwijt

WOERDEN Een automobilist raakte op dinsdagmiddag 23 november zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te veel had gedronken.

Rond 13.50 uur controleerden agenten een 39-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Rijksweg A12 ter hoogte van Woerden. Uit de blaastest bleek dat hij een stevige slok op had en de agenten hielden hem aan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 850 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Nieuwegeiner is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Vrouw gewond

OUDEWATER Een vrouw raakte op dinsdagochtend 23 november gewond toen zij op haar fiets door een auto werd aangereden.

Rond 08.00 uur reed een 35-jarige automobilist uit Oudewater over de Waardsedijk. Op de kruising met de Laan van Snelrewaard sloeg hij linksaf, maar zag daarbij een hem tegemoetkomende 21-jarige fietsster uit Snelrewaard over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De fietsster werd door de auto geschept. Zij liep hoofd- en beenletsel op en werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.