Deelgemeente Charlois Rotterdam

Cultuurprijs Charlois: ontmoeting tussen jong en oud

Hoe breng je jongeren en ouderen door middel van cultuur met elkaar in contact? Dat was de uitdaging van de Cultuurprijs Charlois 2010.

Deze week presenteren de beide winnaars van de Cultuurprijs het resultaat van hun project. Met Ons brengt het theaterstuk T-factor op de planken op donderdag 25 november; op zondag 28 november beleeft Charloise Hitspot zijn première.

T-factor

Zeventien enthousiaste leerlingen van groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Klaver in Carnisse interviewden Charloise ouderen over verhalen uit hun jeugd. Zij maakten van deze verhalen een theaterstuk, dat op donderdag 25 november wordt opgevoerd in zorghuis Nancy Zeelenberg. De leerlingen van De Klaver acteren en maakten de decors.

Het project is bedacht en georganiseerd door Met Ons, een organisatiebureau voor kinder- en familieactiviteiten. Het project won begin 2010 de publieksprijs van de Cultuurprijs Charlois 2010.

Wilt u komen kijken? Dat kan! U bent op donderdag 25 november vanaf 16.20 van harte welkom in Nancy Zeelenberg, Bevelandsestraat 30. De voorstelling begin om 16.30 uur.

Hitspot

Michiel Brink won met het project Charloise Hitspot de juryprijs van de cultuurprijs Charlois 2010. Leerlingen van de Juliana Mavo hielden een enquête onder ouderen over hun favoriete muziekhits van vroeger en nu. Er werd een keuze gemaakt; muzikanten dienden zich spontaan aan of werden benaderd. Zondag 28 november worden tien oude en tien nieuwe tophits van Charlois live uitgevoerd in Theater Zuidplein. Een deskundige jury onder leiding van Roland Vonk zal in beide categorieën een winnaar aanwijzen van de Hitspot 2010 trofee. Van de 20 nummers is een CD gemaakt, die voor 10 te koop is.

Charloise Hitspot, theater Zuidplein, aanvang 14.15 uur, toegang 5.