Deelgemeente Charlois Rotterdam

Charloise jongeren winnen Pimp My Block

De winnaars van Pimp My Block 2009-2010 zijn bekend! Rotterdam-Charlois sleepte de eerste prijs in de wacht met het Klusproject.

Jongeren Pimp My Block aan de slag in de Mijnkintbuurt (foto: Fred Ernst) Daarbij gaat het om het opknappen van plekken in de wijk en tuinieren tot het koppelen van ouderen uit een verzorgingstehuis aan 'jongeren buddies' om de ouderen een leuke dag te bezorgen.

Zaterdag 20 november koos een jury, waarin onder meer het Oranjefonds en het voormalig ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) waren vertegenwoordigd, het Rotterdamse project als beste jongerenproject voor de wijk.

Pimp My Block heeft de afgelopen twee jaar jongeren in 14 krachtwijken uitgedaagd een project te bedenken om hun wijk mee te pimpen. De jongeren streden in iedere wijk om de 1e prijs van 5.000,- om hun idee uit te voeren onder begeleiding van een coach, het jongerenwerk uit de wijk en NJR. Hier vloeiden de meest uiteenlopende ideeën uit voort; een mobiele fietswerkplaats, een klusproject, een graffitiworkshop, het Excelance Event, een B-rap, een openlucht sportpark.

Pimp My Block zorgt ervoor dat jongeren zien dat ze zelf iets kunnen doen in hun wijk, de buurtbewoners elkaar beter leren kennen en er meer mooie dingen in de wijk gebeuren.

De tweede prijs ging naar de jongeren uit Amersfoort Kruiskamp, met hun idee van een mobiele fietswerkplaats. Nazmi Karaciftci uit Arnhem Presikhaaf werd beloond met de derde prijs met zijn idee een openlucht sportpark in zijn wijk te bouwen.