Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 24-11-2010

Man gewond bij aanrijding
VEENENDAAL Dinsdagochtend raakte een man gewond toen hij de Groeneveldselaan over wilde steken.

Rond 07.45 uur reed een 30-jarige vrouw uit Veenendaal over de Groeneveldselaan. Plotseling dook er een fietser voor haar auto op, die de weg overstak. De fietser, een 18-jarige man uit Veenendaal lette niet goed op bij het oversteken en had daardoor de auto over het hoofd gezien. Hij kwam ten val en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

Getuigenoproep; vrouw beroofd door oplichting
DRIEBERGEN-RIJSENBURG Dinsdagmiddag werd een bejaarde vrouw bestolen in haar eigen huis.

Rond 17.15 uur werd er bij een 82-jarige vrouw uit Driebergen-Rijsenburg aangebeld bij haar woning aan de Rijsenburgselaan. De twee vrouwen die voor de deur staan vertellen haar van het buurtcomité te zijn en bieden haar een bloemetje aan. Het tweetal wordt binnengelaten, maar na hun bezoek blijkt ineens haar pinpas verdwenen te zijn. De vrouw is slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Van de daders is een summier signalement bekend;

Eerste vrouw is ongeveer 1.65 meter lang, 18-25 jaar, heeft een slank/tenger figuur, smal gezicht, donker golvend haar tot op haar schouders en donkere ogen. Ze droeg een donker rokje en een donkere jas, mogelijk bruin van kleur.

De tweede vrouw is ongeveer 1.65 meter lang, 40 jaar, fors postuur, slavisch uiterlijk, spits gezicht, stijl donker haar tot op haar schouders en ovale ogen. Zij sprak Duits.

De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over deze vrouwen, met informatie kunt u contact opnemen met de politie district Heuvelrug via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Getuigenoproep; vrouw gewond door val
VEENENDAAL Dinsdagochtend raakte een vrouw gewond aan haar enkel nadat zij ten val kwam toen zij schrok van een onbekende jongen.

Rond 08.15 uur fietste een 23-jarige vrouw uit Veenendaal over de Hoofdstraat. Ten hoogte van de Hema werd zij afgesneden door een jongen die ineens van links achter een stilstaande vrachtwagen vandaan kwam. De vrouw kwam ten val, de jongen heeft nog getracht haar overeind te helpen, maar toen dit niet lukte ging hij er vandoor. Van de jongen is een summier signalement bekend;

Nederlandse jongen, ongeveer 12 jaar oud, rond 1.60 meter lang en had kort donker haar. Hij droeg een blauwe jas, spijkerbroek en een grijsachtige rugzak.

Door haar val liep de vrouw een gebroken enkel op, de politie is dan ook op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de jongen. Met informatie kunt u bellen met 0900 88 44 politie district Heuvelrug, of anoniem via 0800 7000.

Getuigenoproep; oplichting
DOORN Dinsdagavond werd een chauffeur opgelicht door een man die zich als agent voordeed.

Rond 23.45 uur kregen agenten de melding dat een 34-jarige Slowaakse chauffeur was beroofd door twee nep agenten. De mannen hadden zich gelegitimeerd met vermoedelijk valse politie pasjes en de man om zijn geld gevraagd om dit op echtheid te controleren. De man had zijn geld afgegeven, waarna het tweetal er vandoor ging. De politie heeft in de omgeving nog uitgekeken naar de twee mannen maar niemand aangetroffen.

Van één van de mannen is een summier signalement bekend; man, kort zwart haar, snor, tussen de 30-35 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang. Hij droeg burgerkleding en sprak Engels.

De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de mannen, met informatie kunt u bellen naar 0900 88 44 politie district Heuvelrug, of anoniem via 0800 7000.