Politie Groningen

Woensdag 24 november 2010

Provincie Groningen , 24-11-2010

Man met fiets aan de haal

GRONINGEN Agenten hebben dinsdagochtend in de Oosterstraat een fietsendief aangehouden. Ze zagen de 39-jarige Stadjer lopen, terwijl hij de achterkant van de fiets omhoog hield vanwege het slot. Toen de verdachte de agenten zag, zette hij de fiets tegen een pand aan en liep hij weg. Hij werd aangehouden en de fiets werd in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken buspassagier aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen op het Stationsplein in Groningen een 26-jarige man uit Veendam aangehouden voor openbare dronkenschap. Politieagenten reageerden op een melding van een slapende passagier in een bus van Q-buzz. Een buschauffeur kon de Veendammer niet wakker krijgen. Politieagenten kregen de passagier wel wakker. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en kon zich niet legitimeren. De man moest mee naar het politiebureau en werd ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist geeft valse naam op

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagmiddag een 29-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De Stadjer werd in de Smirnoffstraat in Groningen door politieagenten gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. ierbijHierbi Hierbij gaf de verdachte tegenover een agent ook nog een valse naam op. De man moest mee naar het politiebureau. Na controle van zijn juiste persoonsgegevens mocht de Stadjer het politiebureau met twee bekeuringen op zak weer verlaten.

Politie pakt inbreker op heterdaad

APPINGEDAM De politie heeft dinsdagavond aan het Bolwerk in Appingedam een man (leeftijd onbekend) zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor inbraak. De politie reageerde op een melding dat er vermoedelijk in het pand van een restaurant aan het Bolwerk werd ingebroken. Politieagenten troffen vlak na de melding achter het restaurant een openstaande toegangsdeur aan. Politieagenten gingen het restaurant naar binnen en troffen even later de verdachte aan. Hij werd aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadjer steelt lege flessen

GRONINGEN - Dinsdagavond heeft de politie een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. Een 49-jarige eigenaresse van een horecagelegenheid aan de Koningsweg had gezien dat de 43-jarige een tas vol lege flessen uit haar bedrijf had gestolen. Toen de flessendief ervandoor wilde gaan kon de eigenaresse hem tegenhouden. De verdachte werd overgedragen aan gealarmeerde politieagenten. Hij is ingesloten. De tas met lege flessen bleef bij het bedrijf achter. De politie onderzoekt de diefstal.

Fietser gewond na verkeersongeval

WINSCHOTEN Dinsdagavond is bij een verkeersongeval een 55-jarige man uit Stadskanaal gewond geraakt. De bestuurder reed met zijn fiets over de Europalaan in zijn woonplaats. Hij werd door nog een onbekende oorzaak aangereden door een 74-jarige automobilist uit Stadskanaal. Door de aanrijding raakte de fietser gewond. Hij is met een pijnlijke knie naar een ziekenhuis gebracht.

Alcomobilist aangehouden

NIEUW-BEERTA - De politie heeft dinsdagnacht op een 55-jarige man uit Wagenborgen aangehouden voor het rijden onder invloed. De bestuurder werd op de Hoofdweg in Nieuw-Beerta gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,5. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert vrachtwagens

MARUM De politie heeft dinsdag vrachtverkeer gecontroleerd op de A7 bij Marum. Er was speciale aandacht voor vervoer van gevaarlijke stoffen, afvalstoffen en arbeidstijdenbesluit vervoer. Zes chauffeurs kregen een proces-verbaal, omdat hun wagen te zwaar beladen was. Drie van hen moesten een deel van de lading afladen. Drie chauffeurs kregen een proces-verbaal, omdat de documentatie van hun afvalstoffenvervoer niet in orde of niet aanwezig was. Eén kreeg een proces-verbaal vanwege gevaar voor vallende lading. Tenslotte kregen vijf chauffeurs een proces-verbaal omdat hun vrachtwagen technische mankementen hadden. Ook kreeg een aantal chauffeurs een waarschuwing. Waarom controleert de politie het vrachtverkeer? Kijk voor meer informatie op onzewebsite.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 23 november op diverse plaatsen het verkeer:

§ Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 765, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

§ Groningen, N370: aantal geregistreerde voertuigen: 2522, aantal overtredingen: 38, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

§ Stedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1320, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

§ Groningen, Bergenweg: aantal geregistreerde voertuigen: 425, aantal overtredingen: 8: niet dragen autogordel (3x), niet handsfree bellen (5x).