Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Ontwerp een relatiegeschenk met als thema Floriade Provinciale ontwerpwedstrijd

De Provincie Limburg organiseert in 2011 wederom een ontwerpwedstrijd voor kunstenaars die studeren of afgestudeerd zijn aan een kunstvakopleiding én die een band hebben met Limburg. Zij krijgen de opdracht een bijzonder relatiegeschenk te ontwerpen met als thema Floriade 2012. Aanmelden kan tot 1 januari 2011. Het schetsontwerp moet uiterlijk 28 januari 2011 binnen zijn. De winnaar wordt op 17 februari 2011 bekend gemaakt door gedeputeerde Kunst en Cultuur Odile Wolfs.

Opdracht

Deelnemers aan de Provinciale ontwerpwedstrijd krijgen de uitdagende opdracht een relatiegeschenk te ontwerpen dat bijzonder en innovatief is; vanwege de vorm, het (niet gangbare) gebruikte materiaal en/of de symboliek. Het relatiegeschenk dient exclusief, functioneel én in een oplage reproduceerbaar te zijn. Bij het ontwerp wordt rekening gehouden met duurzaamheid en energieverbruik. Het aankoopbedrag is maximaal 50,00 per relatiegeschenk.

Thema
Het relatiegeschenk is gerelateerd aan Limburg in het algemeen en de Floriade 2012 in het bijzonder. De Floriade is een Wereldtuinbouwtentoonstelling die eens in de tien jaar in Nederland plaatsvindt. In 2012 wordt de zesde editie van de Floriade georganiseerd in Venlo. Deelnemers zoals landen, (tuinbouw-) bedrijven en overheden laten de bezoekers van de Floriade genieten van s werelds mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, bomen, groentes en fruitsoorten. Daarnaast is er elke dag een cultureel programma met muziek, dans, literatuur, theater en beeldende kunst uit de hele wereld. Duurzame, innovatieve eyecatchers op het gebied van architectuur, zoals nooit eerder vertoond zijn als eerste te bezichtigen op de Floriade. Tijdens de Floriade 2012 kunnen de bezoekers zien, horen, proeven, voelen en ruiken wat de invloed van de tuinbouw op de kwaliteit van het dagelijks leven is.

Deelnemers
Professionele kunstenaars binnen alle disciplines van de beeldende kunst en vormgeving. Deelnemers studeren of zijn afgestudeerd aan een kunstvakopleiding. Er geldt geen leeftijdsgrens. De kunstenaars hebben een band met Limburg; ze wonen of werken er.

Prijzen
Er worden drie nominaties voorgedragen. De 3e prijs bestaat uit een geldbedrag van 500,00, de 2e prijs 750,00 en de 1e prijs 1.000,00. Van het winnende ontwerp koopt de Provincie Limburg 100 stuks aan.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 1 januari 2011 per post of per email onder vermelding van naam, (afgeronde) opleiding (cv) en adres. De informatie en voorwaarden worden dan toegestuurd. Aanmeldingen kunnen worden verstuurd naar: Provincie Limburg t.a.v. afdeling Cultuur onder vermelding van Ontwerpwedstrijd relatiegeschenk, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht, of per e-mail naar pjap.gense@prvlimburg.nl. De deadline voor de inzending van het uiteindelijke schetsontwerp is 28 januari 2011.