NVR draagt Kirsten van den Hul voor als VN Vrouwenvertegenwoordiger

24/11/2010 10:05

Nederlandse Vrouwenraad

De Nederlandse Vrouwen Raad heeft de 34-jarige Kirsten van den Hul voorgedragen als VN Vrouwenvertegenwoordiger 2011. Kirsten zal - na haar benoeming door de Minister van Buitenlandse Zaken - in oktober 2011 deel uitmaken van de Regeringsdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York en daar namens de Nederlandse vrouwen de regeringsleiders toespreken.

In de periode daaraan voorafgaand zal Kirsten van den Hul zich inzetten om met zo veel mogelijk vrouwen - fysiek en/of digitaal - in gesprek te komen en hun mening te betrekken in de voorbereiding van haar 'statement', opdat zij de stem van de Nederlandse vrouwen ook werkelijk bij de Verenigde Naties kan laten weerklinken.

Vrouwenrechten en (gender)diversiteit spelen een belangrijke rol in het leven en werk van Kirsten van den Hul.

Als Oost-Europadeskundige werkte zij voor verschillende internationale organisaties, waaronder Mama Cash en de European Cultural Foundation. In Tunesië, waar ze Arabisch studeerde, gaf ze communicatietrainingen voor de Tunisian American Chamber of Commerce. Na een project voor SHV Gas werkte Kirsten als programma-coördinator bij Cultuurfabriek, oa. voor WOMEN Inc.

Sinds 2006 is Kirsten van den Hul als zelfstandig 'change agent' betrokken bij verschillende veranderprojecten en -bijeenkomsten. Daarnaast ontwikkelde Kirsten in opdracht van Hart voor Amsterdam het Platform Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Als change agent presenteert, schrijft, adviseert en inspireert Kirsten van den Hul op het kruispunt van cultuur, diversiteit, communicatie en verandering. Door haar brede talenkennis en buitenlandse woon- en werkervaring is Kirsten een echte wereldburger die liever uitgaat van wat mensen bindt dan van wat ze scheidt. Haar motto: "Without change no butterflies".

Kirsten van den Hul treedt ook als TCA (The Change Agent) op bij 'spoken word'- en poëzie-evenementen.

Sinds het ontstaan van de Verenigde Naties in 1945 maakt ieder jaar een VN Vrouwenvertegenwoordiger deel uit van de Nederlandse Koninkrijksdelegatie naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Nederland is hiermee uniek en leidend in de wereld. De VN Vrouwenvertegenwoordiger wordt van oudsher geselecteerd en begeleid door de Nederlandse Vrouwen Raad (NVR). De VN Vrouwenvertegenwoordiger houdt op de NVR-website een weblog bij: www.nederlandsevrouwenraad.nl/vrouwenvertegenwoordiger.