Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie controleert diverse voertuigen en neemt wapens in beslag

Gorinchem, 24-11-2010

In de nacht van dinsdag op woensdag 24 november heeft de politie bij controle van diverse voertuigen een aantal wapens in beslaggenomen. Agenten zagen omstreeks 01.15 uur een auto over de Banneweg rijden en hielden deze staande. Eén van de drie inzittenden, een 21-jarige man uit Gorinchem, bleek iets te verstoppen in zijn auto. In de binnenzak van de verdachte troffen agenten een ploertendoder aan. Verder onderzoek in de auto leverde geen bijzonderheden op. De man werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij afstand deed van het verboden gevechtswapen. De politie maakt hiervoor een proces-verbaal op.
Een 30-jarige Waalwijker werd in afgelopen nacht eveneens aangehouden voor wapenbezit en het feit dat hij nog een boete van ruim 100 euro moest betalen. Op de rijksweg A27 zagen agenten de man omstreeks 03.00 uur in zijn auto rijden en controleerde hem op de afrit bij Meerkerk. Hij kon zich niet legitimeren en geen kentekenbewijs tonen. Toen de man werd gefouilleerd werd in zijn jas een valmes aangetroffen. De man verklaarde deze bij zich te hebben voor zijn eigen veiligheid. Bij navraag van zijn persoonsgegevens bleek dat hij nog een boete van 100 euro had openstaan met een dwangmiddel van zeven dagen hechtenis. Nadat de man het boetebedrag had betaald en twee boetes meekreeg voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs en het bij zich dragen van het mes, werd hij heengezonden.
Omstreeks 03.00 uur controleerden andere agenten ook een witte bus waarin achter de voorste stoelen een honkbalknuppel werd gevonden. Dat gebeurde op de rijksweg A15 bij Gorinchem. De 27-jarige Roemeense eigenaar moest deze inleveren en kon het politiebureau na betaling van 100 euro weer verlaten. Vanwege de aanhoudende woninginbraken heeft de politie extra aandacht voor het nachtelijke verkeer en voert regelmatig controles uit.