Gemeente Hoorn

Hoorn verhaalt kosten op hennepkwekers

Tijdens de henneprooidag van 10 november 2010 rolden de poltie en de gemeente Hoorn vier hennepkwekerijen op. De gemeente Hoorn gaat nu de kosten van het ruimen van deze kwekerijen verhalen op de eigenaren. In totaal gaat de gemeente Hoorn voor ruim 4.000,- terugeisen van de hennepkwekers. Tijdens de henneprooidag in november werden vier hennepkwekerijen opgerold aan de Nok, Lijster, Cees Buddinghhof en de Patio. In een woning aan de Nok werden in een slaapkamer en op de zolder 249 planten aangetroffen. Twee mannen werden aangehouden. Op de Lijster stonden ongeveer 105 stekken. Eén man werd aangehouden. Op de Patio werden op de bovenverdieping van een woning in totaal 392 planten aangetroffen. Aan de Cees Buddinghhof werden in twee kweektenten 145 hennepplanten aangetroffen. Ook hier werd één man aangehouden.

In alle gevallen was er sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeters werden door energiebedrijf Liander in beslag genomen. De gemeente Hoorn gaat de kosten van ruim 4.000 euro voor het opruimen van de plantages verhalen op de hennepkwekers. Dit komt bovenop de straf die hen te wachten staat en eventuele naheffingen van Liander en andere partijen.

Meld hennepkwekerijen Naast het feit dat hennepkwekerijen illegaal zijn, is er ook vaak brandgevaar. Het kan dus zijn dat ook u of uw buren gevaar lopen. Signalen van illegale hennepkwekerijen zijn onder andere geuroverlast, geblindeerde ruiten. Heeft u het vermoeden dat er in uw buurt een illegale hennepkwekerij is? Dan kunt u dit anoniem melden via 0800-7000. U kunt ook een mail sturen naar de gemeente Hoorn: hennep@hoorn.nl.