Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 24-11-2010

Oosterhouter (18) na achtervolging gestolen auto aangehouden

TILBURG: Een achtervolging van een in Tilburg gestolen auto heeft dinsdagmiddag rond 15.20 uur geleid tot de arrestatie van een
Oosterhouter (18). Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt ook of de verdachte mogelijk ook betrokken is bij een recent gepleegde overval.

Gistermiddag gaf een politieman, die op een scooter reed, een stopteken aan een auto in de Pater Ruttenstraat. De agent had namelijk gezien dat de auto in verboden richting reed. Die bestuurder negeerde het stopteken en reed weg in de richting van de Ringbaan Noord. Inmiddels bleek dat de bedoelde auto gestolen was in Tilburg Noord. Er ontstond een achtervolging. In de wijk Hasselt reed de bestuurder met zijn auto als een dolle door de wijk, waarbij het voertuig na een vluchtheuvel zelfs loskwam van het wegdek. De auto werd onbeheerd aangetroffen op de Oude Kapelstraat. In de Sint Eustaliusstraat werd een jongeman staande gehouden. Zijn personalia kwamen overeen met die van bescheiden die in de gestolen auto werden aangetroffen. Hierop is hij aangehouden. De gestolen auto is mogelijk gezien bij een recent gepleegde overval. De recherche stelt een onderzoek in naar de mogelijke betrokkenheid van de verdachte daarbij.

Tilburger (28) zet broer (19) mes op de keel

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 03.00 uur in de wijk Stokhasselt een 28-jarige Tilburger aangehouden die er van verdacht wordt in de ouderlijke woning zijn 19-jarige broer met een mes bedreigd te hebben.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat zijn broer psychisch niet in orde is. Zijn broer was zijn slaapkamer binnen gekomen en had plotseling een aardappelschilmes tegen zijn kin gehouden, daarbij roepend dat hij zijn broer kwam vermoorden. Een andere broer van hen kwam op het tumult af, waarna de agressieve broer het mes liet vallen. Hij sprong vervolgens bovenop het slachtoffer die op de grond gevallen was in het tumult en legde een verwurging aan. Pas nadat hun vader naar boven kwam, liet hij zijn broer los. De verdachte pakte de sleutels van de auto van zijn broer en rende naar buiten, waar hij in die auto stapte en wegreed. De politie heeft vervolgens in de wijk naar de verdachte uitgekeken. Hij werd uiteindelijk in de omgeving van de ouderlijke woning aangetroffen. De auto van zijn broer had hij op de Dostalstraat achtergelaten.

Tilburger (32) bijt slachtoffer (36) in duim

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 20.30 uur op de Buurmalsenlaan een 32-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 36-jarige Tilburger. Hij had het
slachtoffer geslagen en in diens linkerduim gebeten. Hij was kennelijk boos geworden omdat het slachtoffer een opmerking had gemaakt over zijn rijgedrag op de fiets

Het slachtoffer deed aangifte. Hij vertelde dat de verdachte over het trottoir fietste en daarbij zijn overbuurman raakte. De aangever had daar een opmerking over gemaakt in de trant van dat hij op de weg moest fietsen. De verdachte was daarna afgestapt . Hij ging voor het slachtoffer staan en riep dat die zijn bek moest houden. Vervolgens werd de 36-jarige Tilburger met gebalde vuist tegen zijn linkerwang en op zijn borst geslagen. Ook werd hij door de verdachte in zijn linkerduim. De verdachte werd ter plaatse door de agenten aangehouden.

Fietsendief (19) na tip op heterdaad aangehouden

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag na een tip bij de
fietsenstalling van het Station CS aan de Spoorlaan een 19-jarige Tilburger aangehouden voor de fietsdiefstalpoging. Agenten zagen dat hij bezig was een fiets open te breken. De verdachte gaf de poging toe, hij verklaarde dat hij alleen geïnteresseerd was in het voorwiel van een fiets. Hij wilde dat fietswiel stelen om thuis een oude fiets op te knappen. Hij had twee tangen bij zich, die zijn in beslag genomen. Achteraf vond hij dat hij met een stomme actie bezig was geweest. Hij heeft een boete van 160 euro gekregen en deze direct betaald.

Gekantelde vrachtwagen levert hulpdiensten veel werk op

MOERGESTEL: Een trekker met oplegger is dinsdagmiddag rond 15.00 uur op de A-58, ter hoogte van Moergestel, in de richting Eindhoven, bij een eenzijdig ongeval gekanteld. De 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Niederkruchten kon zelfstandig uit het voertuig komen, hij raakte niet gewond. Ter plaatse was het een enorme ravage. Het ongeval leidde tot een lange file en veel overlast voor het verkeer.

Een getuige had gezien dat de combinatie aan de rechterkant van de weg in de berm was geraakt. Bij het corrigeren was de trailer gaan scharen en vervolgens gekanteld. De gehele combinatie lag onderste boven, gedeeltelijk op de rijbaan en gedeeltelijk in de berm / sloot. De chauffeur had geen alcohol gedronken. Hij had geen verklaring voor het ongeval. De bemanning van een toevallig passerende ambulance verleende eerste hulp, de chauffeur was echter niet gewond,. De oplegger was geladen met ijzeren hekwerk, de lading had een gewicht van rond de 23 ton. De grond rond de vrachtwagen was bevuild met diesel die eruit gestroomd was. Het voertuig werd middels een kraan recht gezet waarbij men de lading los heeft gekoppeld van de oplegger. Nadat de oplegger en truck waren afgevoerd, werd begonnen met het bergen van de lading. Ook de vervuilde grond moest worden opgeruimd. Tijdens het kantelen van de vrachtwagen werd ook een regelkast van de matrixborden beschadigd. Het ongeval leidde tot een lange file, het verkeer moest worden omgeleid

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting

TILBURG: Vannacht werd rond 00.05 uur een brand gemeld bij een woning aan de Karpatenlaan. Er bleek achter de voordeur een brandje gewoed te hebben. Een buurtbewoner zag de brand. Met een balk vernielde hij de ruit om vervolgens met zand het vuur te doven. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. Mogelijk is er iets brandbaars door de brievenbus naar binnen gegooid. De 80-jarige bewoonster werd onderzocht door een verpleegkundige van de ambulancedienst, zij had echter geen rookvergiftiging of ander letsel. Brandweerlieden hebben de rook uit de woning geblazen. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 24-11-2010 11:14 | © Regio Midden en West Brabant |