Gemeente Vlaardingen


Vlaardingers doen prima mee

24-11-2010 |
Gemeente scoort goed in onderzoek

Maatschappelijke organisaties in Vlaardingen en de gemeente zijn voorloper in het stimuleren van mensen om actief mee te doen in de samenleving. Dat is een van de resultaten uit een onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut, dat onderzocht hoe in Vlaardingen wordt gewerkt aan het tegengaan van armoede en sociale uitsluiting. De uitkomsten van het onderzoek werden 17 november bekendgemaakt tijdens de conferentie `Alle Vlaardingers doen mee!'.
Tijdens de bijeenkomst wisselden maatschappelijke organisaties en de gemeente met elkaar van gedachten over het bestrijden van armoede. Ook maakten zij afspraken over hoe sociale uitsluiting in Vlaardingen kan worden tegengegaan. ."Het is belangrijk om als maatschappelijke organisaties elkaar regelmatig te spreken en een stevig netwerk op te bouwen. Gezamenlijk kunnen we de Vlaardingse inwoners goed van dienst zijn", licht wethouder Cees Oosterom toe.

wethouder oosterom tekent het manifest

Manifest
Wethouder Cees Oosterom sloot de conferentie af door aandacht te vragen voor het manifest Alle Vlaardingers doen mee! Ondermeer De Windwijzer, de Voedselbank, de Diaconie van de protestantse gemeente Vlaardingen en het Armoedemeldpunt/Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg ondertekenden het manifest.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000