Gemeente Vlaardingen


Woningbouw in Vlaardingen op koers

24-11-2010 |
Het bouwen van woningen in Vlaardingen ligt ondanks de economische recessie op koers. Dit jaar zijn 200 woningen opgeleverd en in 2011 komen 210 nieuwe woningen op de huizenmarkt beschikbaar. De jaren daarna neemt de woningbouwproductie naar verwachting weer flink toe. De woningbouw in Vlaardingen krijgt vaart als gevolg van het uitvoeren van het Actieplan Wonen.
Vlaardingen wordt een nog aantrekkelijkere woonstad. Actieplan Wonen voorziet Vlaardingen van eengezinswoningen, seniorenappartementen en middeldure woningen gevestigd in een levendige binnenstad, een sfeervol havengebied of in een groene wijk. Dit is waar Vlaardingers behoefte aan hebben.

Prestatieafspraken
Woningcorporaties Waterweg Wonen en Samenwerking Vlaardingen hebben met de gemeente Vlaardingen prestatieafspraken gemaakt over de woningbouw. Zij werken nauw samen om het tempo in het bouwen van woningen te houden en om bij te sturen waar nodig.

Oriënterende raadsavond
De gemeenteraad krijgt op donderdagavond 18 november een stand van zaken gepresenteerd van het uitvoeren het Actieplan Wonen. Behalve het woningbouwprogramma staat ook de stand van zaken per gebied op het programma. Het Actieplan Wonen maakt deel uit van de visie op Vlaardingen als Buitenstad. Het groen in en om de stad - Vlaardingen is in 2010 uitgeroepen tot een van de groenste steden van Europa - en de ligging aan het water biedt Vlaardingers recreatie en ontspanning. Groen en water, veel voorzieningen, een sociaal betrokken bevolking, ondernemerslust en een historische en levendige binnenstad maken van Vlaardingen een volwaardige stad met een eigen karakter.

Zie ook

Projecten


* Actieplan Wonen

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000