Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 24-11-2010

Vermoedelijke koperdieven bij controle aangehouden

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 04.20 uur tijdens een controle op de Ketenbaan twee mannen, een 34-jarige Waalwijker en een 29-jarige man uit Woudrichem aangehouden op de verdenking van
koperdiefstal. De arrestatie van het duo volgde nadat de agenten in de kofferbak van de auto waarin de mannen zaten een groot aantal koperen leidingen waren aangetroffen. De verhalen van de mannen over de herkomst daarvan stemde niet overeen en bovendien werden tassen met inbrekerswerktuigen aangetroffen. Ze zijn ingesloten. Het is nog niet bekend waar het koper vandaan komt.

Zakkenrolster betrapt in supermarkt Genderen

GENDEREN: In een supermarkt op de Hoofdstraat is woensdagmiddag een zakkenrolster betrapt. Het gaat om een 23-jarige vrouw uit Frankrijk. Een klant in de winkel zag dat de verdachte haar portemonnee uit haar tas haalde. Ze sprak de verdachte en een andere vrouw die bij haar was aan. De twee dames probeerden daarop uit de winkel te vluchten. Een andere klant hield het duo tegen. De portemonnee werd terug gegeven aan de benadeelde. Er bleek geen geld in te zitten. De verdachte heeft in overleg met de politieparketsecretaris een boete van 100 euro gekregen en betaald.

Kwastendief heeft nog boete openstaan, vrouw steelt servies

DONGEN: Een 23-jarige man uit Dongen is dinsdagmiddag in een bouwmarkt op de Hak betrapt op winkeldiefstal. Hij liep tegen de lamp omdat het alarm van de detectiepoortjes afging toen hij de winkel verliet. Hij bleek alleen schuurpapier afgerekend te hebben, terwijl hij in zijn binnenzak nog drie kwasten had met een waarde van 27 euro. Hij bleek nog gesignaleerd te staan voor een openstaande geldboete van 112 euro. Ook moest hij zijn DNA nog afstaan. De boete is door hem betaald, het DNA is afgenomen.

OOSTERHOUT: Dinsdagmiddag is in een warenhuis op de Arendshof ook een winkeldievegge, een 25-jarige vrouw uit Hazerswoude, betrapt op winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag dat zij zich verdachte ophield bij de schappen met servies. Hij zag dat ze goederen in haar tas stopte. Nadat ze de uitgang was gepasseerd werd de vrouw tegen gehouden. ze bleek een diner bestek (89.95) en een bestekset (124,95) aangetroffen. De vrouw zal op een TOM zitting moeten verschijnen.

Auteur

Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 24-11-2010 11:45 | © Regio Midden en West Brabant |