Politie Amsterdam-Amstelland

Kierstandhouder voor 2 wooncomplexen West

Kierstandhouder monteren Bewoners van wooncomplex De Boeg en Buskenblaser Zuid in Amsterdam West kregen dinsdag 23 november een kierstandhouder op hun deur gemonteerd. Dit was een actie van stadsdeel West, woningbouwvereniging Stadgenoot en de politie Amsterdam-Amstelland.

Kierstandhouder houdt ongewenst bezoek buiten
Monteurs van Stadgenoot monteerden bij de beide wooncomplexen de metalen kierstandhouder aan de binnenzijde van de voordeur. Huismeesters en politieagenten informeerden de bewoners over veilig wonen. De booschap: Een onbekende aan de deur? Doe nooit zomaar open! En als u open doet, gebruik de kierstandhouder. Daarmee blijft de voordeur op een kier als die wordt geopend. Zo blijft ongewenst bezoek buitenshuis.

Oplichters hebben een geloofwaardig verhaal
Jaarlijks worden veel mensen slachtoffer van oplichters aan de deur. De politie geeft daarom met regelmaat voorlichting op bijeenkomsten. Met een smoes komen de oplichters binnen waarna het slachtoffer wordt bestolen. De daders zien er vaak betrouwbaar uit en hun verhaal is geloofwaardig.

Tips
Wat te doen als een onbekende aan de deur komt? Tips zijn terug te vinden op deze website waar de tipkaart "Iemand aan de deur" is te downloaden. Bewoners krijgen die dinsdag ook uitgereikt.

» Tips voorkomen woninginbraak


____________________