Gemeente Alkmaar


Grote stap vooruit voor vernieuwing winkelcentrum Polderhof

Alkmaar, 24 november 2010

Het winkelcentrum Polderhof wordt vernieuwd. Architect Rob de Vries van BRTA architecten heeft gekozen voor een dynamische architectuur. Door de keuze van metselwerk en kozijnen lijkt het alsof de gevel in beweging is. Deze vormgeving is door de belanghebbenden enthousiast ontvangen. Ook de welstandscommissie heeft positief gereageerd. Het ontwerp-bestemmingsplan wordt nu eerst ter visie gelegd.

Met de winkeliers, het gezondheidscentrum, de bibliotheek, de omwonenden, het cliëntenplatform, de ontwikkelaar Heddes en de Vereniging Oudorperpolder Woonkwaliteit is er gesproken over het bouwplan, de invulling van de openbare ruimte en het bestemmingsplan. De eerste stap voor de invulling van de openbare ruimte is al gemaakt. Om voldoende parkeerplaatsen te realiseren is het nodig om de oeverlijn van de sloot te verleggen. Het Hoogheemraadschap heeft daar toestemming voor gegeven. Begin 2011 wordt met alle belanghebbenden verder gesproken over de inrichting van het plein.

Participatie
Het ontwerp-bestemmingsplan is het resultaat van intensief en constructief overleg met alle belanghebbenden. Daarna is participatieadvies uitgebracht. Naar aanleiding van het advies is het ontwerp-bestemmingsplan nog op onderdelen aangepast. De adviesgroep spreekt over een kwalitatief goed bouwplan en kan zich in het algemeen in dit ontwerp-bestemmingsplan vinden.

Hoe verder?
Later in het proces wordt het uitgewerkte plan weer aan de welstandscommissie voorgelegd.
De planning is dat de gemeenteraad het bestemmingsplan in april 2011 vaststelt. Daarna kan de bouwvergunning worden aangevraagd.