Cordaid verheugd over uitspraak paus

24/11/2010 12:14

Cordaid

Cordaid is positief over de uitspraak van paus Benedictus dat het gebruik van condooms in sommige gevallen gerechtvaardigd is. Als katholieke ontwikkelingsorganisatie voert Cordaid al jaren het beleid dat mensen zichzelf, op basis van evenwichtige informatie, moeten kunnen beschermen tegen het hiv/aids virus.

Ook veel van de Afrikaanse organisaties waarmee Cordaid mee samenwerkt, voeren dit beleid. Dat doen ze uit oprechte bezorgdheid voor de bescherming van het menselijk leven en de menselijke waardigheid. Zo zorgen zij ervoor dat evenwichtige informatie wordt verstrekt over hiv/aids, het ontstaan van de ziekte en hoe deze te voorkomen. Voorlichting over condooms is een vanzelfsprekend onderdeel daarvan.

Dat condooms een wezenlijke bijdrage leveren in de preventie van aids is een wetenschappelijk bewezen feit. Dat condooms niet de enige sleutel tot de oplossing zijn is eveneens waar. De oorzaken van aids in een continent als Afrika zijn te veelvoudig om te kunnen vertrouwen op een enkelvoudige oplossing.

De tot nu toe strikte interpretatie van de leer van de Rooms-Katholieke Kerk heeft geleid tot een kloof met de praktijk. Daarom is de uitspraak van Paus Benedictus voor onze partners en Cordaid een steun in de rug.

http://www.cordaid.nl